Ние сме партия на мира и винаги сме отстоявали търсенето

...
Ние сме партия на мира и винаги сме отстоявали търсенето
Коментари Харесай

Нинова: Осъждаме военната офанзива на руската армия, но не подкрепяме санкциите за Русия

" Ние сме партия на мира и постоянно сме отстоявали търсенето на решения в дипломацията и в разговора. Българска социалистическа партия осъжда ескалацията на спора в Украйна и подхванатата военна атака от съветската войска. Тези дейности са в нарушаване на устава на Организация на обединените нации и на правилата, залегнали в заключителния акт от Хелзинки. "

Това сподели на брифинг през днешния ден след съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия водачът на партията и вицепремиер Корнелия Нинова.

На форума бяха разисквани вътрешната и външнополитическа конюнктура в страната.

В същото време настояваме интернационалната общественост да постави завършек на двойните стандарти в използването на интернационалното право, сподели Нинова.

Тя уточни, че социалистите упорстват за неотложно преустановяване на военните дейности от страна на Русия и връщане на двете страни на спора на масата на договарянията, с цел да бъдат избегнати нови жертви и да бъде даден късмет на политическите и дипломатически старания за намиране на решения на рецесията.

Българска социалистическа партия обаче не поддържа въвеждането на стопански наказания от Европейския съюз на Руската федерация, сподели Нинова. Тя изброи две аргументи за това - въведените в предишното наказания не са довели до ограничение на икономическата и финансова мощност на Русия и втората, че наказания и контрасанкции биха се отразили отрицателно на българския народен интерес, стопанска система и жители.

Българска социалистическа партия упорства още държавното управление да изготви проект за противопоставяне на спора както в икономическата сфера, по този начин и във връзка с филантропичната помощ за българите от засегнатите райони. Партията се е провела да приготви на общинско равнище поддръжка за тези фамилии, сподели Нинова.

Българска социалистическа партия приканва актуалните събития да не се употребяват като мотив за корист с историческата памет на народа ни, уточни още нейният водач.

Нинова дефинира като спекулативни изказванията, които по-рано бяха тиражирани след изявление на посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко тази заран по БТВ, че българското държавно управление е решило да доставя с оръжие - снаряди и патрони, украинската страна. " Българското държавно управление не е взимало такива решения ", бе безапелационна тя. " Комисията по експортен надзор, в която вземат участие Министерство на външните работи, Министерство на вътрешните работи, МИ, службите в България, не е издавала позволение за експорт на оръжие и артикули и технологии с двойна приложимост за Украйна ", сподели вицепремиерът. Тя напомни, че с правни актове още през 2014 година е наложено ембарго върху търговията с оръжия.

От Българска социалистическа партия приканиха за ограничение на страстите и за рационални дейности с аргументирани решения за сигурността и спокойствието на българските жители.

По мотив желаната оставка на министъра на защитата ген. Стефан Янев, Нинова сподели, че на лидерски съдружен съвет, както и в парламентарните групи този въпрос не е обсъждан. " Министърът на защитата е предложение и представител на държавното управление на " Продължаваме промяната ", той не е от квотата на Българска социалистическа партия. Така че е добре да чуем тяхното мнение, да го обсъдим и тогава да решаваме въпроса ", разяснява още Корнелия Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР