Ние се борим срещу враг, който е много по-силен от

...
Ние се борим срещу враг, който е много по-силен от
Коментари Харесай

Руски войници изнасилват жени в окупирани градове, алармира външният министър на Украйна

" Ние се борим против зложелател, който е доста по-силен от нас. Но интернационалното право е на наша страна ", сподели Кулеба, участвайки от Украйна в онлайн среща, проведена от основания в Лондон институт " Чатъм хаус ", който изследва интернационалните връзки. На срещата участва и някогашният английски министър председател Гордън Браун.

„ Когато бомби валят над вашите градове, когато бойците изнасилват дами в окупирани градове и за жалост имаме доста случаи на съветски бойци, изнасилващи дами в украинските градове, явно е мъчно да се приказва за успеваемостта на интернационалното право “, сподели украинският министър.

„ Но това е единственият ни инструмент, с който да подсигуряваме, че в последна сметка всички, които направиха тази война допустима, ще бъдат изправени пред съда и че Руската федерация, като страна, направила акт на експанзия, също ще бъде държана виновна “, добави той.

Осем дни след началото на съветската инвазия в Украйна Кулеба сподели, че поддържа основаването на специфичен углавен съд, който да съди съветското „ закононарушение експанзия “ в Украйна, самодейност, подкрепена от десетки експерти по интернационално право и персони от сферата на политиката и литературата като някогашния английски министър председател Гордън Браун или американския публицист Пол Остър.

„ Липсва ни решаващо оръжие в правната битка против Путин “, сподели Браун, който подписа апела за основаване на специфичен съд, който да „ запълни празнотата “, оставена от Международния углавен съд.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР