Ние приветстваме апела на Доналд Тръмп към Русия, САЩ и

...
Ние приветстваме апела на Доналд Тръмп към Русия, САЩ и
Коментари Харесай

Русия приветства призива на Доналд Тръмп за отказ от ядрените оръжия

Ние приветстваме апела на Доналд Тръмп към Русия, Съединени американски щати и Китай да се откажат изцяло от нуклеарните оръжия. Това съобщи на брифинг през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от ТАСС.

"Като се има поради възходящата роля на нуклеарните оръжия в американските доктринални документи и последователното им преобразяване в едно от средствата, които може да бъдат употребявани на бойното поле, сходни изказвания на американския президент са добре пристигнали ", сподели Рябков. Според него това е допустимо в границите на едно всеобщо и цялостно разоръжаване.

"Руската позиция беше неведнъж заявявана - с цел да се реализиран по-нататъшни стъпки в региона на нуклеарното разоръжаване, би трябвало да осигурим образуването на цялостен набор от предпоставки. Трябва да се вземат поради доста фактори, които директно засягат стратегическата непоклатимост - от появяването на системи за противоракетна защита и вероятното появяване на оръжие в космоса до огромни промени в региона на стандартните оръжия, появяването на кибернетични оръжия и доста други ", сподели Рябков.

Дипломатът също по този начин акцентира, че Москва е подготвена да изложи в елементи позицията си пред представители на Съединени американски щати и други страни, в това число "ядрената петорка ". Рябков направи тези мнения единствено няколко месеца откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, а Русия ги последва. Всяка от двете страни упреква другата, че е нарушила това съглашение, крайъгълен камък на сигурността след Студената война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР