Ние не сме разглеждали проекта за конституция на ГЕРБ. Управляващите

...
Ние не сме разглеждали проекта за конституция на ГЕРБ. Управляващите
Коментари Харесай

Марешки няма да помага на ГЕРБ за 120-те подписа за конституционния проект |

Ние не сме разглеждали плана за конституция на ГЕРБ. Управляващите си имат болшинство и те имат ангажимент да съберат нужните подписи (120 - б.р.). Чак когато това нещо е реалност, ние ще влезем в спор дали е належащо Велико национално заседание, разгласи в изявление за Т Веселин Марешки.

Ако депутатите от " Воля " не се включат в събирането на 120 подписа за внасяне на плана за конституция, то планът е под въпрос, защото ръководещата коалиция има общо 116 народни представители (95+21).

" Ако всички други са " за ", кой съм аз, че да се опълчвам ", разяснява водачът на " Воля " и посочи, че от партията му са срещу свикването на Велико национално заседание. Имат подготвеност обаче за разисквания и в случай че има социална настройка, могат да вземат участие в събирането на 160-те подписа за привикване на Велико национално заседание.

В началото на седмицата ГЕРБ разгласи, че стартира събирането на подписи, като диалози ще се водят с всички парламентарни групи и с самостоятелните депутати и ще започват със срещи с Обединените патриоти.

Подписите би трябвало да бъдат импортирани на 2 септември - първият работен ден за новата пленарна сесия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР