Нидерландия включва гръцките острови в Егейско море в оранжевата зона

...
Нидерландия включва гръцките острови в Егейско море в оранжевата зона
Коментари Харесай

Нидерландия ще изисква отрицателен тест или карантина при завръщане от гръцки острови

Нидерландия включва гръцките острови в Егейско море в " оранжевата зона " за риска от ковид при пътешестване, оповестява гръцкият вестник " Та неа ", представен от Българска телеграфна агенция. Англия също сложи страната в своя " оранжев " лист.

От 30 май от хората, посетили островите в южната част на Егейско море, ще се изисква негативен тест при завръщането им в Нидерландия или ще бъдат поставяни под карантина.

Сред причините на решението е увеличеният брой случаи на ковид по гръцките острови, многочислените инфектирани на остров Калимнос, както и отводът на огромна част от жителите им да се имунизират.

Големите туроператори в Нидерландия като Corendon, Sunweb и TUI оповестиха отсрочване на туристическите си стратегии, някои за две седмици, а други до 3 юни, когато ще бъде направена нова оценка на обстановката.

Холандците имат особена тежест за огромните туристически дестинации в региона. Само остров Кос е посещаван от към 120 000 холандци годишно.
На 8 май Нидерландия разгласи, че от пасажерите по островите в северната и южната част на Егейско море няма да се изисква карантина или тест, а към този лист на 15 май бяха прибавени и островите в Йонийско море.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР