Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България

...
Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България
Коментари Харесай

Нидерландия пак ни попари: Нищо не се е променило, ветото за Шенген остава

Нидерландия няма да смъкна ветото си за присъединението на България към Шенген, сподели министърът по миграцията на кралството Ерик ван дер Бург

Нидерландия няма да смъкна ветото си за присъединението на България към Шенген, каза министърът по миграцията на кралството Ерик ван дер Бург, представен от БНР. След Съвет " Правосъдие и вътрешни работи " в Люксембург той отговори на този въпрос сбито.

" Ситуацията сега не е изменена и не виждам да се промени в кратковременен проект, "  категоричен бе той. Министър Ван дер Бург още веднъж съобщи, че настоява за задача в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

" Първо, желаеме самостоятелна задача за определяне на обстоятелствата. След това чакаме от Европейската комисия отчет, в който да написа: " Те освен одобриха нужните закони, свързани с върховенството на закона, само че и ги извършват, " съобщи той.

За това искане министърът заяви пред БНР при започване на месеца. Предвидената през днешния ден двустранна среща сред него и българския му сътрудник Калин Стоянов не се състоя.

" Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември ", сподели министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна сега ръководи Съвета на Европейски Съюз. Той взе участие в Съвет „ Вътрешни работи “ в Люксембург. По думите му гласуването може да стане на подобен съвет при испанското председателство, който ще се състои през декември в Брюксел.

„ Ще създадем всичко да реализираме това съглашение през декември. Опитваме се да го реализираме, притискам палци, работим доста старателно върху него. Работим с Австрия и с всички 27 страни членки. И считам, че най-после ще успеем, “ съобщи Фернандо Гранде-Марласка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР