Нидерландецът Дилан Мертенс говори за футболните си мечти в Пловдив,

...
Нидерландецът Дилан Мертенс говори за футболните си мечти в Пловдив,
Коментари Харесай

Дилан Мертенс: Задължително трябва да сме в топ 3

Нидерландецът Дилан Мертенс приказва за футболните си фантазии в Пловдив, където играе за Ботев, за живота в България и за " жълто-черните " почитатели пред " Канарче ", издание на Сдружение ПФК Ботев.

- Здравей, Дилан! Идваш от Нидерландия - известна с вятърните си мелници, лалетата, сиренето Гауда, само че и с превъзходните си футболисти. Приключение ли е за футболист от Нидерландия да играе в България? Какви бяха първите ти усещания?

- Не мога да отлича нещо особено, тъй като в действителност всичко тук е друго от моята страна, само че след време се привиква и успяваш да откриеш своя темп. На мен доста ми оказва помощ и фактът, че съм тук със фамилията си.

- Какво е мнението ти за българските футболисти и каква е най-голямата разлика с нидерландските?

- Според мен главната разлика е в тренировките. При нас те стартират от ранна възраст и са доста сложни. В резултат на положителното образование се основават и извънредно положителни футболисти. Разбира се, в България също имате доста положителни играчи.
 Ботев (Пд) желае да вземе огромната звезда на Локо (София)
Ботев (Пд) желае да вземе огромната звезда на Локо (София)

Октавио отхвърли да подпише нов контракт с " железничарите "

- Ти си от Амстердам - един знаменит град. Разкажи ни повече за фамилията си, детството и по какъв начин се влюби във футболната игра?

- Да, фамилията ми е с корени от Амстердам. Там съм роден и аз, там мина и детството ми. В Амстердам уличният футбол е доста известен и има доста положителни играчи. Това беше началото - футбол на улицата. Започнах да упражнявам доста дребен - от 5-годишен и от този миг постоянно съм обичал футбола.

- Каква е футболната ти фантазия и мислиш ли, че можеш да я осъществиш в Ботев?

- Разбира се, желая да печеля трофей - купа, шампионска купа или пък да играя в европейските клубни шампионати. Вярвам, че това е изцяло допустимо с Ботев.

- Какво мислиш за града и имаш ли си обичано място тук?

- Мисля, че Пловдив е прекрасен град. Тук има всичко, а аз към този момент имам няколко обичани места, където може да се хапне вкусна храна.

- Имаш фантастично семейство, което участва на доста от мачовете на Ботев. Какво мислят те за българското ти предизвикателство?

- Наистина имам прелестно семейство и те значат всичко за мен. Напълно ме поддържат в избора, който направих, и това е най-хубавото възприятие за мен.

- Играеш в сърцето на полузащитата - една извънредно значима позиция във всеки тим. Кои са мощните ти качества?

- Всъщност аз съм атакуващ полузащитник, само че сега играя най-вече като отбранителен халф, което беше известна смяна за мен. Смятам, че силата ми е най-вече в играта с топката, само че имам вяра, че съм задоволително добър и в отнемането й.

- А в коя област би желал да се усъвършенстваш?

- Искам да имам по-сериозен принос в головете и асистенциите, само че това не постоянно е толкоз елементарно, когато си с отбранителни функционалности на терена. Но аз се пробвам да се приспособя.

- Вече говорихме за българските футболисти, само че по какъв начин оценяваш почитателите в България? И изключително последователите на Ботев?

- Мисля, че те в действителност живеят и се вълнуват за клуба и това е прелестно.
 Ботев (Пловдив) ще има нов началник
Ботев (Пловдив) ще има нов началник

Постът изпълнителен шеф ще заеме Герман Чистяков

- Феновете на Ботев са доста отдадени, само че и прекомерно взискателни. След извънредно мощното ти начало в Ботев, а може би тъкмо поради него, част от тях смятат, че имаше прочут спад във формата ти в последните мачове преди паузата. Съгласен ли си с сходно мнение и като цяло какъв е твоят метод за поддържане на високо равнище?

- Понякога почитателите се концентрират прекалено много върху несъмнено отиграване или даден неудачен мач. Бих се съгласил, че в някои от мачовете през миналия полусезон не съумях да доближи капацитета си, само че и това се случва нерядко с футболистите. Човешко създание съм и от време на време позволявам неточности, само че упражнявам извънредно крепко и съм уверен, че мога да допринеса за триумфите на тима. Ще покажа това в идващите мачове. Приемам огромните упования на почитателите и като комплимент, тъй като очевидно ме одобряват за добър състезател.

- В момента Ботев е прекомерно мултинационален тим. Как би описал атмосферата в отбора и кои са най-близките ти другари?

- Наистина е по този начин. В тима сме много момчета от разнообразни националности, само че атмосферата е чудесна. Лично аз се разбирам добре с всички, само че, несъмнено, с някои съм по-близък.

- Вече добре познаваш българския футбол и конкурентните тимове. На кое място смяташ, че ще приключи Ботев в края на сезона?

- Ще дадем всичко от себе си за допустимо най-предното класиране, само че имайки поради качеството на нашия тим, мисля че наложително би трябвало да сме в топ 3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР