Независимо дали става въпрос за съпруг, брат, колега или приятел

...
Независимо дали става въпрос за съпруг, брат, колега или приятел
Коментари Харесай

Ето защо мъжете никога не слушат жените

Независимо дали става въпрос за брачен партньор, брат, сътрудник или другар - всички познаваме мъж, който е неприятен слушател на дамите. И не, не тъй като му е досадно.
Нови проучвания потвърждават, че има няколко аргументи, заради които представителите на мощния пол се провалят в тази област. Изглежда, че мъжкият мозък просто възприема по друг метод женския диалект.

От Bright Side споделят някои обстоятелства във връзка уменията за чуване от господата. Проучване открива, че мъжете реагират по друг метод на женския глас. В избрани елементи на мозъка им се записва повече интензивност, когато представителките на нежния пол приказват с тях. Всъщност мозъкът на мъжете би трябвало да работи по-усилено , с цел да открие и разбере какво приказват дамите. Това значи, че те просто по-трудно схващат смисъла и страстите на женската тирада.
Установено е, че размерът на гласните струни и ларинкса на представителката на нежния пол е значим от позиция на вдъхване на престиж. Всъщност, ние повече се доверяваме на хората с по-нисък глас и ги избираме в управителни функции, а нежният пол се характеризира с по-високи октави. Това е една от аргументите мъжете да не слушат дамите толкоз, колкото себеподобни.
 са най-големите кифли
Разликата сред говора на двата пола е от решаващо значение. Когато дамите приказват, те употребяват доста повече звуци от господата и речта им е по-мелодична. Тези два фактора вършат думите им комплицирани за приемане от мъжкия мозък.
Стереотипът, че дамите приказват повече от мъжете, е градска легенда, сочат резултати от многочислени изследвания. Всъщност, дамите и господата наподобява приказват по един и същи метод, само че подтекстът също е доста значим.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР