Независимо дали приготвяме храна за себе си, или за гости,

...
Независимо дали приготвяме храна за себе си, или за гости,
Коментари Харесай

Как да си приготвим най-засищащата салата

Независимо дали подготвяме храна за себе си, или за посетители, купата огромна, свежа салата постоянно участва на масата на множеството фамилии.
Прочетете още
Много евентуално е обаче към този момент да сме тествали множеството предписания за салати и да ни се желае идващият път да заложим на нещо по-различно. И положителната вест е, че салатите в действителност могат да бъдат безпределно разнородни и да ги превърнем от напълно леко ядене до засищащо главно. А това зависи от избора на съставки.

Затова и идната салата няма точна рецепта, и това е още една причина да я харесваме още повече - можем да я променяме по отношение на личния си усет или пък този на гостите.

Но с цел да бъде засищаща, главната съставна част, която не трябва да забравяме, е пастата. Освен че е питателна, надали има човек, който да не я обича. А в комбиниране със свежи зеленчуци и дресинг, малко италианско сирене и късчета салам, може да се трансформира в нещо, което не бихме могли да опитаме в който и да било ресторант.
   View this post on Instagram   

Нека стартираме оттова, че най-подходящият тип паста за салата са фузили, макарони, пенне, ригатони и тортелини - общо взето всичко, друго от спагети. Ако желаеме да се придържаме към по-италианския жанр, можем да съвместим предварително сварения определен от нас тип паста със зеленчуци като краставица, домат, спанак и червен лук.

По предпочитание можем да я обогатим още повече с малко моцарела и италиански салам. Това, което обаче е добре да не пропущаме, е дресингът. Правим го с лимонен сок и бял винен оцет, дижонска горчица, чесън, мед, свеж магданоз, сушен риган, мащерка, маслиново масло, сол и черен пипер.
   View this post on Instagram   

Салатата се подготвя елементарно, също така можем да създадем по-голямо количество и да я съхраняваме в ледник. По този метод ще имаме и за делничните дни, когато нормално съвсем на никого не му се отделя доста време в кухнята.

И не на последно място, харесваме концепцията за салата и поради това, че може да я разнообразяваме. Така можем да я опитаме и с артишок, сушени домати и настъргани моркови. А в дните когато сме по-гладни - да прибавим и късчета пилешко. За вегетарианците пък има алтернатива да сменят и типа сирене - с изключение на моцарела, бихме могли да прибавим и бяло сирене, проволоне или чедър, написа The Spruce Eats.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР