Независимият народен представител Радостин Василев е с повдигнато обвинение за

...
Независимият народен представител Радостин Василев е с повдигнато обвинение за
Коментари Харесай

Радостин Василев е с повдигнато обвинение за опит на принуда на депутат

Независимият депутат Радостин Василев е с повдигнато обвиняване за опит на насила на народен представител, разгласи самият той пред публицисти на излизане от Националната следствена работа (НСлС), където беше свикан сутринта. На влизане Василев съобщи, че няма терзания. Преди няколко седмици той непринудено се отхвърли от депутатския си имунитет, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според обвиняването съм принуждавал депутат - Христинка Иванова от " ИТН ", да напуща групи, изясни Василев. Казах, че не съм заплашвал никого и не съм принуждавал никого, каквато е истината, добави той. И означи, че е пристигнал без сътрудник юрист, което означавало, че по по никакъв метод няма терзания.

Главният прокурор Иван Гешев внесе на 24 април в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за събаряне на имунитета на народния представител Радостин Василев, по предложение на Софийска градска прокуратура.

Разследването е почнало през юли предходната година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, обратно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на " ИТН " в 47 Народно събрание, както и Народното събрание.

На 11 май Радостин Василев подава в деловодството на Народното събрание декларация за отвод от имунитета си като депутат, с която дава единодушието си против него да продължи наказателно произвеждане.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР