Нестабилната политическа ситуация в западната ни съседка не се усеща

...
Нестабилната политическа ситуация в западната ни съседка не се усеща
Коментари Харесай

Усмивки от улиците на Скопие

Нестабилната политическа обстановка в западната ни съседка не се усеща по улиците на Скопие, твърди нашата група. Магазините били заредени, а хората добре облечени и спокойни. Физиономиите им излъчвали естетика и задоволство от живота. „ Няма я динамичността от нашите улици, няма ги изнервените водачи, нонстоп за някъде забързани. Девойките са естествени, без силиконови устни и екстеншъни “, споделя Снежи. Според нея самите македонци не са напълно насочени какво тъкмо им се случва. Но откъм средства сигурно са по-добре от нас.

Не са удовлетворени обаче от всички скулптури, монументи, бутафории и грандоманщина измежду Скопие. „ Смешно е. В реката са засадили три дървета - символизират религия, вяра, обич. И тъкмо в профил на това стои един голям транспортен съд, като излязъл от кино лентата „ Карибски пирати “. Тази панорама се открива от мост, изработен едно към едно с пражкия, този с апостолите “, изяснява градската среда Ангелина.

По думите всичко в Скопие е като сценичен фон. На доста малко място са съчетани разнообразни сюжети. Историческият им музей е като Ватикана. Триумфалната арка - като в Париж. Обикаляш Европа в границите на един площад. Чак смях те напушва, дивят се пловдивчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР