Неспособността на разпокъсаната френска левица да се обедини зад свой

...
Неспособността на разпокъсаната френска левица да се обедини зад свой
Коментари Харесай

Неспособността на левицата да се обедини е причина за успеха Льо Пен

Неспособността на разпокъсаната френска левица да се сплоти зад собствен претендент за президентския избор е причина за триумфа на крайнодясната лидерка Марин Льо Пен на първия тур на френските президентски избори. Това съобщи някогашната кандидатка за президент от редиците на френските социалисти Сеголен Роаял, съобщи ДПА.

" Няколко претенденти от левия политически набор явно се явиха на президентските избори, с цел да удовлетворят егото си макар ниския социологически рейтинг и в последна сметка получиха по-малко от 5 % ", сподели Роаял пред френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

" Ако те се бяха отказали от конкуренцията, ние щяхме да имаме за претендент на втория тур Жан-Люк Меланшон и Франция щеше да се радва на същински, фундаментален спор, на един същински избор сред полезности и тактики ", сподели Роаял.

Според френското вътрешно министерство Меланшон е изостанал с към 1,5 процентни пункта зад Льо Пен, която се класира за втория тур, където ще се съревновава с Еманюел Макрон.

Сеголен Роаял през 2007 година беше претендент на социалистите за президент против консервативния претендент Никола Саркози, който в последна сметка победи. Роаял е и някогашна партньорка на Франсоа Оланд, който беше президент на Франция от редиците на социалистите в интервала 2012 - 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР