Неспособността на „Продължаваме промяната“ да съберат подкрепа за правителство е

...
Неспособността на „Продължаваме промяната“ да съберат подкрепа за правителство е
Коментари Харесай

Политолог: Фалстарт за ПП, работеща коалиция е невъзможна в това НС

Неспособността на „ Продължаваме промяната “ да съберат поддръжка за държавно управление е провал и на възможната им предизборна акция. Очевидно, че предлаганата от тях политика повече се проваля, в сравнение с да консолидира безапелационно и транспарантно парламентарно болшинство. Това съобщи политологът Цветанка Андреева пред БГНЕС.

Ето какво още сподели тя:

Днес досегашната власт рухна за последно. Властта се срина освен от овакантяване на Има Такъв Народ и последвалия избор на съмнение. Управленската стратегия на Политическа партия още веднъж не събра нито количествено болшинство – нужно, с цел да е допустимо едно държавно управление, нито качествена поддръжка за дейно ръководство, даже като малцинство

В сегашния парламент на доктрина има болшинство, което да излъчи устойчиво ръководство, само че на процедура беше неразумно взривено. То се материализира при гласуванията за Украйна и Македония и беше кардинално, транспарантно и с впечатляващ брой депутати. Подобно болшинство подхожда и на настройките в обществото ни, само че се притеснявам, че политическото късогледство и неналичието на стратегическо мислене въвлякоха реформистите в клопката на търсене на поддръжка още веднъж от Българска социалистическа партия, пред която направиха взаимни отстъпки, които мъчно могат да обяснят. Защо сервираха главата на Кирил Петков на Корнелия Нинова и по този начин глобиха водача си? Защо даже откакто обществото е разтърсвано от драмата на едно закононарушение, в което новите мутри потвърдено сътрудничат с Министерство на вътрешните работи от Политическа партия не престават да сочат като първи кадрови приоритет издигането на Бойко Рашков, като знаме на антикорупционната битка?

Политическа партия и сътрудници се удавиха в личната си властова упоритост, която не съумяха да препокрият с дейности. Опитът да съживят ръководството си с задачите си от преди година, без да регистрират новите действителности във вътрешен и интернационален проект ги направи през днешния ден да наподобяват неуместно!

Докато обществото е травмирано от икономическа рецесия и инфлацията, до момента в който хората се отдръпват от ден на ден от политическата класа, ръководещите към момента си живеят в тяхното си политическо фентъзи, в което бранят кръга на Радев (по модел начертан от служебното му острие Янаки Стоилов) от инспекциите на Гешев или търсят правосъден реванш, посредством Рашков. Това са техните политически фиксации, които активизират тесните им партийни ядра, само че ги отдалечават от обществото и бизнеса, чийто приоритет са паниките им за цените, газа, банкрутите и оцеляването.

Държавата, институциите и обществото ни се нуждаят от мощни водачи, които могат да намерят сили да седнат на една маса в името на общи цели и полезности, а не от разрушителните политически комплекси на несбъднати фюрери.

Политиците би трябвало да изградят поле, на което да приготвят здрава и дълготрайна коалиция, а не да капитулират пред неизбежната поява на нова вълна на популизъм или алтернативата на твърдата ръка, които ще се зародят като отговор на хаоса основан от самите тях.

Подобно дейно и работещо съдружно държание е съвсем невероятно в това Народно събрание, само че е единственият смисъл от осъществяване на предварителни избори.

По-рано през днешния ден претендентът за министър председател от „ Продължаваме промяната “ Асен Василев върна несбъднат мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

Той разгласи своето решение на конференция. „ За страдание, не успяхме да намерим 121 депутати, които да поддържат нашата стратегия, правосъдната промяна, законодателната активност, с цел да може да се извърши Плана за резистентност и най-много това, което заложихме, идвайки на власт – да няма корупция, страната да работи за хората, а средствата да не отиват в няколко нарочени определени компании “, сподели той.

"В този парламент успяхме да стигнем до 117 депутата, надяваме се в идващия парламент да имаме повече депутати, които да ни поддържат. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР