Нещо като втори първи учредителен ден ще наблюдаваме днес в

...
Нещо като втори първи учредителен ден ще наблюдаваме днес в
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО! Екшънът в НС продължава и днес

Нещо като втори първи организационен ден ще следим през днешния ден в Народното събрание. Безпрецедентният случай стана вероятен, откакто през вчерашния ден в над 8-часово съвещание 48-ият Парламентът не съумя да избере собствен ръководител. Това докара до страшни крамоли и нападки, каквито сме привикнали да чуваме в пленарна зала, само че не и на тържественото първо съвещание.



По Конституция обаче решението за нов ръководител, пръв измежду равни, би трябвало да се вземе точно в първия ден по тази причина партиите приложиха лека ловкост, като на процедура излязоха в отмора до през днешния ден.

Най-много гласове през вчерашния ден получиха Никола Минчев от " Продължаваме промяната " и Росен Желязков от ГЕРБ. На второто гласоподаване Движение за права и свободи не поддържа претендента на ГЕРБ и той остана с по-малък избор.

Късно нощес партията на Кирил Петков и Асен Василев разгласи, че отдръпва номинацията на Минчев, с цел да не вкарват страната в конституционна рецесия и остават градивно в съпротива.

" Ние дадохме късмет на всички парламентарни групи да се обединят към най-достойния претендент, повдигнат от Политическа партия - господин Никола Минчев. Във втория рунд на гласуването той завоюва най-вече гласове и все пак не можахме да излъчим ръководител. Тъй като се появи обвиняване, че ние пречим на опцията да се направи избор, парламентарната група реши на свое съвещание да не издига претендент и да даде опция на останалите да проведат гласоподаване ", сподели Гюров.
Асен Василев съобщи, че като съпротива партията ще гласоподава срещу номинацията на Росен Желязков от ГЕРБ, а групата им занапред ще взема решение дали да поддържа претендента на друга партия.

Днес острието на ГЕРБ Делян Добрев разгласи, че Политическа партия не прави крачка обратно, а в противен случай - с отдръпването на Минчев от конкуренцията вкарват страната в нова рецесия и тотално блокират работата на Народно събрание.

Българска социалистическа партия и Възраждане пък преди днешното съвещание споделиха, че си стоят зад своите кандидатури и не са мислили кого да поддържат, в случай че те отпаднат.

Работата ще продължи в 10.00 ч. тази заран, а преди този момент политическите сили се събират на ексклузивен председателски съвет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР