Нешка Робева е новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика

...
Нешка Робева е новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Нешка Робева пое ансамбъла по художествена гимнастика на Германия

Нешка Робева е новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика на Германия, написа beautyinsport.com, базирайки се на информация в формалния уебсайт на федерацията по гимнастика на Германия.

„Германската федерация по гимнастика подхваща треньорска промяна в художествената гимнастика. Новият треньор на ансамбъла става българката Нешка Робева. Опитната българска треньорка сменя сънародничката си Екатерина Дуламова, която водеше ансамбъла от 2015 година“, пишат на уеб страницата.

„ Радваме се, че можем да разчитаме на доста опитната и сполучлива в интернационален проект треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да реализираме нужния тласък, който е нужен, да създадем решителната крачка на интернационалната сцена “, изясни спортният шеф на Волфганг Уилям.

„ Интересна задача е да работя с тима идващите няколко месеца, към този момент направихме композициите, остава единствено да ги почистим “, прибавя най-успешната ни треньорка.

Очаква се да забележим работата й на Световната купа в София в края на март, за която ансамбълът е деклариран и ще бъде един от съперниците на нашите девойки от ансамбъла на България.

Както е известно, 71-годишната Робева на два пъти писа за свои пътувания до Германия. Първоначалната концепция е била да помогне като хореограф. На „ Герена “ пък за слагане на съчетания гостува най-хубавата немска състезателка сега Ноеми Пешел.

Според обява в същия уебсайт от преди седмица, в която се загатва работата на Робева като треньор, съставът на ансамбъла ще бъде изменен.

Екатерина Дуламова води ансамбъла на Германия в последните две години и го класира за Олимпиадата в Рио де Жанейро, на което отборът зае влиятелното 10-о място. На Световното предишното лято германките останаха 14-и. На Европейското в Холон (2016) Дуламова класира тима на шесто място във финала на обръчи и бухалки.

Наскоро Робева води като персонален треньор на шампионат в Норвегия и гимнастичката на Левски Рейчъл Антоанет Стоянов, която с помощта на македонския си паспорт, към този момент ще се състезава за прилежащата ни страна към този момент при девойките старша възраст.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР