Несгодните на ВиК – Пловдив в обществените поръчка се трупат

...
Несгодните на ВиК – Пловдив в обществените поръчка се трупат
Коментари Харесай

ВиК – Пловдив си купува автокран на старо от земеделец за 120 бона след крах на обществена поръчка

Несгодните на ВиК – Пловдив в публичните поръчка се натрупат една след друга, откогато сдружението бе поето от инж. Огнян Кулишев. Назначеният от служебното държавно управление шеф продължава да стои на поста си, а към момента не е разгласен конкурс за него, какъвто изисква закона.

Докато той е отпред обаче ВиК – Пловдив безусловно буксува в опитите си да обезпечи тръби и други детайли за поддръжката на мрежата, техника, а даже и външни услуги. Причината е непрекъснатото преустановяване на публични поръчки или производства в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд.

TrafficNews към този момент писа за проблемите с поръчките за десетки милиони за тръби и фитинги, както и за асфалтиране. Преди това бяха нужни две публични поръчки, с цел да се избере и компания за защита. Новият препъникамък се оказва доставката на автокран за потребностите на водното сдружение за 120 000 лв. с Данък добавена стойност.

На 16 февруари ВиК – Пловдив пуска поръчка за закупуването на крана, като на нея се явява единствено една компания Едноличен търговец „ Красимир Колев”. Комисията към водното сдружение обаче приключва поръчката, защото документите на едноличния търговец не подхожда на закона. Така с решение на 28 март поръчката е прекъсната.

На 11 април държавната компания пуска нова поръчка за автокран, само че този път не е разгласен конкурс, а непосредствено договаряне. Единствената компания е същата, която бе отстранена - Едноличен търговец „ Красимир Колев”. Едноличният търговец е с съществена активност произвеждане на артикули и услуги на селскостопанска продукция е записана в Раднево.

Макар компанията да е отстранена на предходната процедура по Закон за обществените поръчки, тя е единствената, която е поканена за присъединяване в процедурата. Тя би трябвало да даде своята оферта до 26 април.

Впечатление прави, че компанията, откакто бъде определена би трябвало да достави автокрана в период до 12 месец след подписване на контракт при поръчка. Това значи, че водното сдружение може да „ поиска” доставката и след 6 месеца, а компанията си резервира правото да го достави до 90 дни от нея.

В техническата спецификация няма изискване за екологичност на мотора или възраст на автокрана. Изискването е първият обзор у нас да е осъществен не по-рано от 2010 година. С други думи – той може да е работил 15 години да вземем за пример в Германия. Пробегът му не би трябвало да е повече от 175 000 км или 4500 моточаса, а товароподемността – 25 тона. Фирмата би трябвало да обезпечи 6 месеца гаранция от доставката или 500 моточаса, първото, до което доближи.

Несгодните на новото управление на ВиК – Пловдив с публичните поръчки и проблемите, които провокират те в Пловдив, вижте в линковете:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР