Нерегламентирано сметище за небитови отпадъци се появи в центъра на

...
Нерегламентирано сметище за небитови отпадъци се появи в центъра на
Коментари Харесай

Стари мебели превърнаха градинка в центъра на Пловдив в нерегламентирано сметище

Нерегламентирано бунище за небитови боклуци се появи в центъра на Пловдив. За следващото замърсяване на ул. „ Граф Игнатиев ” до СОУ „ Паисий Хилендарски ” алармира засегнат четец на TrafficNews .  Той изпрати фотоси до медията ни, на които ясно се вижда камара от мебели, остарели движимости и строителни боклуци, изхвърлени отвън предназнаените за задачата места.
Прочетете още
„ Защо хората си изхвърлят ненужните движимости тук? Как може общината да продължава да позволява това да се случва? Постоянно се изхвърлят сходен вид боклуци, които стоят със седмици ”, споделя наш четец.

TrafficNews.bg алармира за казуса, като потърси мнение от Оперативна програма „ Чистота ” – Пловдив. От общинското дружество припомнят, че според Общинската разпоредба за ръководство на отпадъците жителите са задължени да изхвърлят разделно събраните боклуци от семействата на избраните за задачата места. За нерегламентирано замърсяване са планувани наказания от 300 до 1000 лева за физически лица. Едрогабаритни боклуци – дивани, фотьойли, маси, шкафове и други, както и строителни боклуци до 1 куб. м.  и до 6 бр. гуми от персонални коли се одобряват ежедневно на профилираната площадка на ул. „ Даме Груев ” 64А.

За облекчение на жителите, които не разполагат с превоз, " Чистота " всяка седмица пуска тежка техника - преден товарач и самосвал, за събиране на едрогабаритни боклуци по кварталите.

Графика за събиране на едрогабаритни боклуци може да следите на нашия уебсайт.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР