Неприятното заболяваме можем да преодолеем лесно със скъпи лекарства, но

...
Неприятното заболяваме можем да преодолеем лесно със скъпи лекарства, но
Коментари Харесай

Можете да преборите грипа и без да се тъпчете с лекарства – природата ни е дарила с цял арсенал от лечебни средства

Неприятното заболяваме можем да преодолеем елементарно със скъпи медикаменти, само че можем и да се доверим на националната медицина, която разполага с цялостен боеприпас от лечебни треви за нашето излекуване. Обща уязвимост, висока температура, хрема, кашлица, главоболие, болки в ставите… Всички познаваме тези признаци и безпогрешно си слагаме диагнозата – грип!
В това преходно време, когато организмът ни към момента не се е аклиматизирал към острия утринен и вечерен студ, доста постоянно сме жертва на ставащите все по-агресивни вируси, които безпардонно нитръшват на леглото. Неприятното заболяваме можем да преодолеем елементарно със скъпи медикаменти, само че можем и да се доверим на националната медицина, която разполага с цялостен боеприпас от лечебни треви за нашето излекуване.

При лекуването на грипа нормално се ползват комплекс от ограничения за укрепване на имунната система. Разбира се, би трябвало да се регистрира самостоятелната нетърпимост към обособени билки, изключително при децата – при някои от тях лайката да вземем за пример може да провокира алергичен обрив.
Грипът е подла болест и по тази причина по-надеждна е профилактиката, в сравнение с лекуването й. За задачата е потребно да се пие по няколко пъти дневно чай от малинови клончета, а за активиране на имунната отбрана е потребно да се взимат по 30 капки дневно настойка от корени на женшен, ехинацея и «златен корен».

Ако все пък грипът ни е повалил, добър резултат ще има приемането на запарка от пача трева. Нейните целебни свойства са в действителност неповторими. Нейната настойка оказва помощ и при коклюш, туберколоза, бронхиална астма и нервно безсилие. Приготвя се като се залее 1 с. л. от билката с 2 чаши вряла вода. Приема се по половин чашка 2-3 пъти дневно преди ястие.
При висока температура оказва помощ запарка от 1 с. л. листа от люляк, които се варят 5 минути в 0,5 л вода. След като се вземе парещ душ или вана, се изпива 150 мл от течността, подсладена с мед на усет.

За масажи при тресчица и болки в ставите е добре да се забърка следната настойка. 100 г корени от коприва, смесени с 20 г счукан чесън, се заливат с 0,6 л водка и се оставят да престоят една седмица, като съдът периодичен се разклаща. След това се прецежда и при потребност се втрива в мъчителните места.
Чаят от мащерка също облекчава признаците на грип. За задачата 1 ч. л. от билката се залива с 1 чаша гореща вода и се оставя да престои 4-6 часа. Прецежда се, подслажда се с мед и се пие затоплена по 1 чаша 2 пъти дневно.

Горещият чай от изсушени малини пък необятно се употребява като потогонно средство при грип.
Да не забравяме и положителният остарял липов чай, който също оказва помощ да се изпотим, да свалим температурата и да ни просветне, а в случай че към него прибавим 5 г сода за самун може да използваме за гаргара при ангина. Той се подготвя като 1 с. л. цвят от липа се залее с чаша вода и се вар на слаб огън в течение на половин час.
При висока температура се ползва с триумф и компрес върху гърдите от свежи листа на бяла елша.

Отвара от билките дяволска уста и медуница пък ще ни оказват помощ да се избавим от дългата и неспирна кашлица.
Инфо: Десант

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР