Неправителствената организация Репортери без граници заклейми най-новите репресии срещу журналисти

...
Неправителствената организация Репортери без граници заклейми най-новите репресии срещу журналисти
Коментари Харесай

Репортери без граници осъди най-новите репресии срещу медиите в Беларус

Неправителствената организация " Репортери без граници " жигосах най-новите репресии против публицисти от властническото държавно управление на президента Александър Лукашенко в Беларус, съобщи ДПА.

Организацията разгласи в Берлин, че редакцията на седмичника " Нови час " и домовете на двама негови публицисти са били претърсени в сряда.

" В Беларус през днешния ден никой, който отстъпи даже на сантиметър от пътя, избран от държавното управление, не е в сигурност ", сподели изпълнителният шеф на " Репортери без граници " Кристиян Мир, който разказа Лукашенко като един от най-големите врагове на свободата на пресата в света.

Лукашенко стартира репресии против инакомислието и свободата на медиите от началото на всеобщите митинги против ръководството му предходната година след фалшифицирани избори, които той завоюва с безапелационен резултат, отбелязва ДПА.

Според " Репортери без граници " 29 членове на медиите сега са в пандиза и към 500 са били арестувани в друго време през последните 14 месеца. Много са избягали в чужбина, тъй като се опасяват от гонене и в този момент работят оттова.

Повече от 100 канала в приложението " Телеграм " са били класифицирани като екстремистки от режима на Лукашенко в опит за заплашване на потребителите. Приложението е най-популярният метод за връзка измежду критиците на Лукашенко.

" Международната общественост би трябвало да употребява всички средства, с цел да се подсигурява, че тези закононарушения /.../ няма да останат безнаказани ", настоя Мир. " Този деспот и всички други виновни би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР