Неотдавнашният скок на стойността на Биткойн, който обикновено е повод

...
Неотдавнашният скок на стойността на Биткойн, който обикновено е повод
Коментари Харесай

Coinbase отново се срина след като Биткойн достигна $70,000

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн, който нормално е мотив за наслада на вложителите, наподобява е провокирал редица разстройства в екосистемата на Coinbase, което е провокирало не толкоз въодушевен отговор от страна на потребителите.

Coinbase, известната американска борса за криптовалути, претърпя следващия срив на фона на издигането на Биткойн до нови рекордни стойности . Това е третият сходен случай единствено през последните две седмици.

Съобщения от консуматори на Coinbase заваляха при изключването на платформата, като през последните 24 часа в Downdetector беше документиран забележителен растеж на подадените сигнали за проблеми.

Коментатори от криптовалутната общественост, като MartyParty, показаха като съществена причина за тези проблеми разчитането на Coinbase на недобра инфраструктура и технологии, непригодени за обработка на огромни размери на търговия.

MartyParty се застъпва за изцяло преразглеждане на софтуерната рамка на платформата, като акцентира нуждата от по-скалируеми решения, с цел да се предотвратят бъдещи разстройства.

Това неотдавнашно спиране следва сходна техническа нередовност, която Coinbase претърпя единствено две седмици по-рано и която съответства с внезапното повишаване на цената на Биткойн .

По време на този случай потребителите оповестиха, че виждат погрешна информация за салдото по сметките си, което докара до необятно публикувана угриженост. Въпреки че Coinbase твърди, че е разрешила казуса бързо, по-късно се появиха известия за обилни загуби в пазарната капитализация на Биткойн, които се дължат на спирането.

Изобилстват спекулации по отношение на естеството на тези спирания, като някои членове на криптовалутната общественост се питат дали те не са умишлени опити на Coinbase да овладее бързото издигане на Биткойн до нови върхове. Независимо от главната причина, измежду потребителите се следи възходящ консенсус, че са нужни незабавни ограничения за справяне с тези повтарящи се разстройства и за гарантиране на стабилността на платформата отсега нататък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР