Неотдавнашен доклад сочи, че американски банки внезапно закриват сметки на

...
Неотдавнашен доклад сочи, че американски банки внезапно закриват сметки на
Коментари Харесай

Американски банки закриват потребителски сметки без предупреждение

Неотдавнашен отчет сочи, че американски банки ненадейно закриват сметки на клиентите си без авансово съобщение.

Тези закривания са провокирани от хипотетична подозрителна активност, заради което клиентите постоянно откриват казуса, едвам откакто картите им биват отхвърлени при опит за заплащане с тях.

През декември, при опит да заплати за вечерята си, Нафех Дилън, клиент на Chase, не съумял да реализира транзакция нито посредством дебитната, нито посредством кредитната си карта, защото те не били признати от пос терминала.

След като се свързал с банката, той бил осведомен, че сметката му е закрита заради. Откакто е дошъл в Съединени американски щати през 2013 година, Дилън е получавал постоянни банкови преводи от фамилията си в Пакистан.

След като New York Times са потърсили от Chase коментар по случая на Дилън, банката реализира следствие и по-късно съобщи, че не може да удостовери никакви нарушавания от негова страна.


 


Въпреки че банките поставят усилия  за улавянето на противозаконната активност, единствено 4% от отчетите за подозрителна активност (SAR), подадени от банките до правоприлагащите органи, водят до по-нататъшни дейности, а дребна част от тях водят до арести и присъди.

Chase има история на финансови нарушавания, в това число нарушавания на Закона за банковата загадка и пропуски в битката с прането на пари, поради което от 2000 година насам институцията е платила санкции за над $36 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР