Необичайно високи коледни температури ни очакват днес - максималните ще

...
Необичайно високи коледни температури ни очакват днес - максималните ще
Коментари Харесай

Слънце и високи температури през целия ден

Необичайно високи коледни температури ни чакат през днешния ден - оптималните ще се покачат още малко, по отношение на през вчерашния ден, и ще са сред 14° и 19°, композиция с най-вече слънчево време. Ще духа слаб, в Северна и Източна България - до сдържан вятър от запад-югозапад.

И през нощта ще се задържи безоблачно. Температурите на следващия ден сутринта ще бъдат сред 2° и 7°, малко по-ниски тук-там в котловините, където ще е съвсем безшумно.

В следобедните часове още веднъж ще доминира слънчево време, а оптималните температури ще останат без смяна, по отношение на през днешния ден - от 14° до 19°, в София - към 14°. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, в композиция с сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще доминира слънчево време, само че за следващ ден ще остане доста прохладно - ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър.

Температурите и там ще се задържат без основна смяна и оптималните по високите върхове ще са сред 2° и 5°.

Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите, като се изключи крайните западни региони от полуострова. Сутринта тук-там по поречията и в котловините ще бъде мъгливо.

Значителна облачност и превалявания от сняг се чакат на Скандинавския полуостров и в северната част от Източна Европа. Дъжд ще вали в Полша и Германия. Слънчево ще бъде над Пиренейския, а в следобедните часове - и над Апенинския полуостров.

У нас, слънчево ще бъде и в сряда и четвъртък, когато температурите ще се намалят с 3-4 градуса - минималните ще гравитират към нулата, оптималните ще доближават 10-15°. По-често забележителна ще бъде облачността в петък и събота, а в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР