Необходимо е строителните фирми да предоставят под наем още техникас

...
Необходимо е строителните фирми да предоставят под наем още техникас
Коментари Харесай

Наводнените села имат нужда от още техника за разчистване и транспорт за учениците

Необходимо е строителните компании да дават чартърен още техника с водачи за разчистването на най-тежко потърпевшите от наводнението села в община Карлово. Има потребност освен от тежка машинизация, само че и дребна техника , която да влезе в домовете на хората . Това прикани регионалният шеф Ангел Стоев, като посочи, че за задачата е обезпечено финансиране от страната. Той помоли строителните компании, които имат опция, да се обадят на телефона на регионална администрация „ Доброволци за Карлово “ - 0879 182 250, с цел да получат спомагателна информация за реда и изискванията за наемане, съобщи Дарик.

Търсят се незабавно и транспортни компании, които да обезпечат ежедневното транспортиране на 210 деца до учебните заведения в Карлово. Стоев акцентира, че началото на образователната година е под въпрос , тъй като нито една компания не е взела участие в процедурата, оповестена от общината. Нека искащите още веднъж да се свържат с телефона на регионална администрация за съгласуваност на доброволците и помощта от компаниите.

Продължават възстановителните действия в най-тежко потърпевшите от наводнението села в Община Каравелово – Богдан, Каравелово и Слатина .

120 строителни машини работят на терен. Те разчистват улиците и вземат участие в укрепването на речните корита. В разчистването на обитаемоте места през днешния ден вземат участие над 120 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и Военновъздушни сили.

Продължават спешните работи за възобновяване на електрозахранването и водоподаването в засегнатите села, като единствено в Слатина повредите са отстранени изцяло. В Каравелово на 100 от домовете и постройките има ток, като се изключи уличното осветяване. Причината е, че пороят е отнесъл стълбовете и за тяхното създаване е належащо време, изясни Стоев. В половината от селото към този момент има и вода, от ВиК-Пловдив твърдят, че до края на деня ще има и в останалата част. В Богдан ток има в 70 на 100 от къщите, а в половината има вода.

На този стадий водата се употребява единствено за разчистване. От РЗИ-Пловдив всеки ден взимат проби, само че към момента не е годна за пиянство.

На втори септември, след проливен дъжд от 200 литра на квадратен метър, траял осем часа, бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е оповестено бедствено състояние. Засегнати са общо към 200 къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и стотици доброволци се включват в разчистването на селата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР