Нека всички се съгласим, че почивките са най-хубавото нещо. Искате

...
Нека всички се съгласим, че почивките са най-хубавото нещо. Искате
Коментари Харесай

Чувството, когато наистина се нуждаеш от почивка...


Нека всички се съгласим, че почивките са най-хубавото нещо. Искате те да се случват допустимо най-често и се намирате по какъв начин броите дните до идната.

Намерихме 12 индивида, които ни описват по какъв начин са очаквали с извънредно неспокойствие почивката си, че чак са се намерили в комични обстановки.

***

Най-накрая ми дадоха отмора от работа, откакто се появих на бизнес среща рано заран по пантофи и с пижамата под сакото.

***

Беше третият ден от почивката ми. Навих си тревога за 6 сутринта. Когато се включи, единствено я изключих, обърнах се на другата страна и заспах още веднъж с усмивка, знаейки че през днешния ден не би трябвало да ставам от леглото. Странно е, само че доста прелестно.

***

С гаджето ми отидохме на отмора на море за пръв път дружно. Той по принцип непрекъснато работи с клиенти. На първата ни заран в хотела алармата ми звънна. Той, по табиет, се обърна към мен в дрямка и измърмори: „ Моля ви останете на линията. Вашето позвъняване е значимо за нас. “

***

Само каква отмора имах през днешния ден! Изпрах, почистих къщата, сготвих обяд, измих чиниите още веднъж, мариновах малко зеленчуци, подготвих вечерята, още веднъж измих чиниите, прибрах малко играчки, изведох децата на разходка, почистих им обувките и ги сложих да си легнах. Сега е 10 часа – време за отмора.

***

Работя като бавачка. Достигнах до извода, че нуждая се от отмора, когато осъзнах, че клатя котката в стола и ѝ пея приспивна ария.

***

Помните ли времето, когато можехте да си се разхождате умерено из къщи по долни дрехи? Можехте да викате, да си играете и да гледате детски по през целия ден. Ох, какво чудно време беше... Искам тъкмо такава почивка, а съм на 28.

***

Веднъж до момента в който се приготвяхме за отмора, опаковахме и разопаковахме багаж. Докато си търсихме банските, 3-годишният ми наследник пристигна доста весел и ми заяви: „ Мамо, тази година мога да платя за всичко самичък! Спестявах доста от предишното лято! “ В ръцете си победоносно държеше към 4 лв. и някакви стотинки.

***

Взех си отпуск един път и споделих на сътрудниците ми, че ще хвърча до някакви острови, само че в действителност прекарах почивката у дома и събирах загар на балкона. Слава Богу, че беше слънчево тогава. И макар, че нямаше морски бриз, най-малко нямах и пясък сред пръстите. Беше най-отпускащата отмора, която в миналото съм си взимал.

***

Днес имахме заседание с сътрудниците. Всички се бяха върнали от отпуски и почивки и всеки беше донесъл по нещо малко от мястото, на което е бил. Някои носеха вино, други магнити. Един сътрудник се появи с дребни скулптори от Париж, а различен с ръчно направен сапун от Турция. А аз... Аз носех цяла чанта домати от село.

***

Аз съм програмист. Осъзнах, че ми е време за отмора, когато се пробвах да намеря “ctrl + c “ и”ctrl + v " на мислена клавиатура в главата ми, с цел да копирам и слага обяда на сътрудника пред мен.

***

Не мога да си изляза от фантазиите в последно време.... Постоянно си мисля за лятото, тъй като тогава ще се съберем още веднъж. Ще си прекараме ужасно и ще създадем нови мемоари. Ти си ми всичко. Моето благополучие, вяра и моята сродна душа. Имаме толкоз доста общо. Кога още веднъж ще те видя, о, моя отмора?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР