Нека брадата ми не те заблуждава, нямах време да се

...
Нека брадата ми не те заблуждава, нямах време да се
Коментари Харесай

Два дни без адвокат бил Желяз Андреев

Нека брадата ми не те заблуждава, нямах време да се избръсна. На независимост съм от няколко часа, бях в ареста над 90 часа. Историята е от преди повече от година, мисля, че беше 28 февруари 2017 година. Мой някогашен сътрудник ми сподели, че е видял в уеб сайтове, че са повдигнати обвинявания на наши някогашни работодатели. Те твърдяха, че са американци, само че се оказа, че са от Саудитска Арабия.

Това сподели 29 - годишният Желяз Андреев в предаването "Шоуто на Слави " по бТВ. Мъжът беше арестуван от полицията по искане на прокуратурата в Маями по обвиняване, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия.

"Работих в прът център, бях в отдел продажби и моята задача беше да предлагам елементи, които компанията предлага. В най-хубавите дни на компанията работихме към 100 души във всичките отдели в България. В моя отдел бяхме 20-30 души ", описа Желяз Андреев.

"Повдигнатите обвинявания към мен са по тази причина, че нарушаваме ембаргото на Съединени американски щати със Сирия. Аз бях на най-ниската служба, продавач-консултант по телефона. Инстинктивното нещо, което направих, е да се съветвам с юрист. Предоставихме им документи по самото обвиняване ", показа Желяз Андреев.

Приятелката му - Милена - показа, че е била на същата служба в същата компания.
"В рамките на тази 1 година не се случи нищо, юристите ни споделиха, че няма за какво да се тормозим, защото не сме създали нищо неправилно съгласно законите на България ", разяснява той.

"Прибрах се за Великден в Добрич. С прибирането ми майка ми ме попита какво съм правил предната вечер, защото двама следователи говорили с нея, че съм взел участие в ПТП. Не знам по какъв начин стоят нещата, когато ти е комплициран "червен бюлетин " от "Интерпол ", само че не съм взел участие в ПТП, даже бях на открито с другар. Стреснах се, тъй като знаех, че не съм взел участие в ПТП, и на другия ден отидохме в Районното с майка ми. Дойдоха двамата следователи и споделиха, че това било просто мотив, тъй като Съединени американски щати са ме пуснали за търсене ", сподели още Желяз Андреев.

"Трябваше 24 часа да бъда арестуван, по-късно удължиха ареста с още 72 часа, 2 дни юристите ми не бяха допускани до мен. Доколкото разбрах, мотивът бил, че са празници. 1 година липса на развиване по случая малко или доста ни успокои, само че ние го пазехме в сърцата си и знаехме, че нещо сходно може да се случи. Затова не бях сюрпризиран доста от случилото се, само че карцерът не е място за почтени хора ", разяснява Желяз Андреев.

"В ареста няма тв приемник, единствено в разнообразни килии, тъй като някои хора стоят за повече от 72 часа. Нито юристи, нито родители бяха допускани до мен най-малко 48 часа. Трябва да бъде планувана дата за дело в Добрич ", сподели още той.
"Доколкото зная, имаме право на едно обжалване, немислимо е човек, правил посредническа активност, да е упрекван, че е фалшифицирал митнически документи ", сподели приятелката му - Милена.

"Никога не съм стъпвал в Съединени американски щати, някъде се чу и такова изказване, в никакъв случай даже не съм кандидатствал за виза ", показа Желяз Андреев.
"Благодарен съм на приятелката ми, на фамилията ми и на всичките ми другари ", приключи мъжът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР