Над 147 000 дружества и еднолични търговци вече обявиха доходите

...
Над 147 000 дружества и еднолични търговци вече обявиха доходите
Коментари Харесай

Над 147 000 дружества и еднолични търговци вече обявиха доходите си пред НАП

Над 147 000 сдружения и еднолични търговци към този момент оповестиха приходите си пред Националната организация за приходите, повече от месец и половина преди приключването на крайния период. Почти 30 000 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, оповестиха от приходната организация. На 30 юни изтича срокът, в който е належащо тези лица да заявяват приходите си и да платят дължимия върху тях налог.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски . Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

Тъй като последният ден на юни е в неделя, срокът за подаване на данъчни и осигурителни заявления и заплащане на отговорностите се удължава до 1 юли .
От Национална агенция за приходите припомнят, че 1 юли е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби.

Над 742 000 са жителите, подали декларациите си пред Национална агенция за приходите до среднощ на 30 април , когато изтече и крайният период за физическите лица да заявяват налога върху приходите си.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи от страна на сдруженията, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите , налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите – www.nra.bg или на телефони: 0700 18 700; +359 2 9859 6801 на цена, според цената на телефонния оператор.

Клиентите на три банки към този момент могат да заплащат налозите си в Община Ловеч с мобилно приложение

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР