Нежни, чаровни, сладки, смели и безразсъдни, с висок интелект, контактен

...
Нежни, чаровни, сладки, смели и безразсъдни, с висок интелект, контактен
Коментари Харесай

Колко години живеят кучетата от порода чихуахуа?

Нежни, чаровни, сладки, смели и безразсъдни, с висок разсъдък, контактен и отстъпчив темперамент - това са кучетата чихуахуа. Тази съответна порода е една от най-старите в Мезоамерика, защото един от нейните директни предшественици, Течичи, е съжителствал с локалните племена на днешно Мексико в предколумбови времена.

Чихуахуа, както всички породи кучета, имат преимущества и дефекти при развъждането. В тази публикация обаче ще обърнем внимание на една характерност: тяхната устойчивост и дълготрайност на живота на чихуахуа. Така че, в случай че ви е забавно да прекарвате време в компанията на това кученце, тогава тази публикация ще ви бъде доста потребна.

Продължителност на живота на чихуахуа

Като общо предписание, най-малките породи кучета имат най-дълъг живот. В тази подбрана група чихуахуа, най-малката от всички дребни породи кучета (средното тегло на кучето е от 500 гр до 3, 5 кг), е и най-дълго живеещата от всички, достигайки 20 години живот при оптимални условия на развъждане.

При вярна грижа, задоволително придвижване и уравновесена диета продължителността на живота на едно чихуахуа може да доближи оптималните години без проблем. Трябва да се означи обаче, че не всяко чихуахуа ще доближи оптималната граница на дългоденствие, която има неговата порода.

В множеството случаи продължителността на живота на едно чихуахуа, отглеждано в домашни условия, продължава 12 до 16 години. Всичко това ще зависи от грижите за чихуахуа и вниманието, които давате на вашия любим, както и знанията, които имате по отношение на развъждането на чихуахуа.

От друга страна, спрямо други породи кучета, чихуахуа са по-уязвими и податливи на заболявания, което евентуално доста понижава оптималната им дълготрайност на живота. Обикновено патологиите при чихуахуа се дължат на генетични аномалии, които съвсем постоянно водят до неврологични проблеми, проявяващи се с епилептични припадъци или хидроцефалия.

 Чихуахуа

За да обобщим, макар че има най-високата дълготрайност на живота (20 години) в групата на родословните кучета, чихуахуа също е една от най-уязвимите породи кучета, тъй че в случай че желаете да се насладите на компанията на чихуахуа като домакински любим за по-дълго, уверете се, че му давате вниманието и грижите, които това кученце заслужава.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР