Недоволството започна миналата седмица в Барселона, но постепенно обхвана столицата

...
Недоволството започна миналата седмица в Барселона, но постепенно обхвана столицата
Коментари Харесай

​Стачка на таксиметровите шофьори блокира Испания

Недоволството стартира предходната седмица в Барселона, само че последователно обхвана столицата и множеството огромни градове в страната. Защо стачкуват водачите, какви са настояванията им и по какъв начин това се отразява това в разгара на отпуските на Испания, която е известна туристическа дестинация - отгворите следват.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Типично по-испански - шумно и емоцинално, показват недовослтвото си водачите на таксита от частните компании за транспорт - като Юбер и Кабифай. Според тях, компаниите безусловно им вземат хляба и заплашват към 130 хиляди работни места.



Шофьорите желаят да се съблюдава правилото едно към 30 - на един лиценз за частен транспорт да се издават 30 за таксиметрови коли. 4 часа продължиха през днешния ден диалозите сред водачите и представители на държавното управление, само че не дадоха резултат. Според испанските медии властта е предложила всеки района самичък да взема решение за лицензирането.

Каликсто Енгуло, таксиметров водач: " Ако управляващите не ни предложат решение, ще продължим, ще продължим до края, без значение какви са следствията. Такситата стопираха изцяло в Мадрид и на други места. Така че ще се борим до край. "


Централните улици в Мадрид, Барселона, Валенсия, Билбао, Севиля остават блокирани. Като доста от водачите не са се прибирали с дни. Всичко това изненадва неприятно както локалните, по този начин и чижденците. В разгара на туристичекия сезон напредването от летището до хотела се оказва предизвикателство.
Илер Наваро, туристка от Чили: " Честно, сложен ден е през днешния ден, изключително когато имаш дребни деца, тежък полет и видиш, че няма нито едно такси на летището... "
Ако настояванията ни не бъдат изпълнени, ще блокираме пристанища, летища, даже границата с Франция, заканиха се таксиметровите водачи. Протестът против Юбер не е неочакван, през последните години против компанията недоволстват такситата в мегаполисите по целия свят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР