Недоволни работници изпочупиха офиси и коли на Wistron в Бенгалуру,

...
Недоволни работници изпочупиха офиси и коли на Wistron в Бенгалуру,
Коментари Харесай

Бунт за пари в завод за iPhone в Индия


Недоволни служащи изпочупиха офиси и коли на Wistron в Бенгалуру, Индия
(снимка: TOI Bengaluru / Twitter)

Р аботници в цех за произвеждане на iPhone в Индия счупиха прозорци и подпалиха транспортни средства в символ на митинг против намаляването на заплатите, оповестяват медиите в страната.
още по тематиката
Инцидентите започнаха в събота в дружество за сглобяване на, ръководено от тайванската компания Wistron – индустриален сътрудник на Apple. След като разбрали за намаляването на заплатите, служащите развалили офиси, мебели и фабрично съоръжение, преди нещата да ескалират отвън предприятието.

В митинга са взели участие към 2000 служащи, заяви. Според локален чиновник на Wistron, полицията към този момент проверява случая. Apple и Wistron към момента не са коментирали обстановката.

Karnataka: at iPhone production plant run by Taiwan-based Corp at Narasapura (in Kolar district) near.

Employees allege they have not been paid properly.

— TOI Bengaluru (@TOIBengaluru)

през 2017 година, където оглавява пазара на премиум смарт телефони. Но компанията има единствено 1% дял от общия пазар на смарт телефони в страната, защото цената на iPhone го слага отвън опциите на доста индийски консуматори.

През 2019 година и стана вторият по величина пазар на смарт телефони в света. Пред нея е само Китай. По-рано тази година Wistron отвори цех за iPhone покрай Бенгалуру като част от многомилионна инвестиция на компанията в Индия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР