Не зная кога точно ще свърши ремонтът на ул. Иван

...
Не зная кога точно ще свърши ремонтът на ул. Иван
Коментари Харесай

Ремонтът на ул."Иван Вазов" навършва една година и краят не се вижда

Не зная по кое време тъкмо ще свърши ремонтът на ул. " Иван Вазов ", съобщи зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов. " В момента екип на ЧЕЗ подменя 10-киловолтов кабел, който се оказа остаряло оборудване ", изясни той повода за следващото копаене на централната улица.

Само след 4 дни, на 18 юни, ремонтът на ул. " Иван Вазов " ще навърши една година, откогато е почнал. Първата копка беше на " Софийска вода ", която стартира замяна на остарял тръбопровод и канализация от 1935 година Обещанието беше всичко да завърши до края на декември 2018 година В края на ноември, обаче, обектът бе зазимен, поради " неприятни климатични условия ".

Като друга причина за забавянето " Софийска вода " посочи проваляне на асфалта на кръстовището с ул. " Цар Шишман ". Междувременно през предходната есен минаха две публични разисквания плана за главно възобновяване на улицата. То стартира откакто беше зарит сменения тръбопровод.

В края на май частично стана подготвен секторът от ул. " Иван Вазов " сред бул. " В. Левски " и " Цар Шишман " – с нова настилка на тротоарите и паваж на платното. Останалата по-голяма част - до ул. " Раковски ", продължава да е разкопана.

На 15 май основният проектант на София Здравко Здравков разгласи пред Българска национална телевизия, че ремонтът на улицата ще се забави, този път поради " Топлофикация-София ". Дружеството при разискванията на плана за ремонт на " Ив. Вазов ", не предизвестило, че наоколо се постанова да смени по неотложност магистрален топлопровод.

" Софийска вода " и ЧЕЗ споделиха какво има да вършат като поправки още при разискванията, само че " Топлофикация-София " тогава не разгласи нищо ", укори я основният проектант.

Сега, близо месец след изявлението на основния проектант, се оказва, че " похвалената " ЧЕЗ на собствен ред се захвана да копае по ул. " Иван Вазов " - този път поради неотложна промяна на под земята електрически кабел.

" В процеса на ремонта на ул. " Иван Вазов " служащите откриха, че има 10-киловолтово остаряло оборудване под единия тротоар. ЧЕЗ желаеха да го подменят и ние би трябвало да им дадем тази опция, тъй като кабелът не дава отговор на актуалните механически условия – нито като структура, нито като местонахождение ", изясни зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов. По тази причина той не се ангажира с прогноза по кое време ще бъде подготвена тази централна улица.

 Февруари 2019 година Тротоарът отляво е с нова настилка. Още не се знае, че ще бъде още веднъж разкопан, поради промяна на кабел на ЧЕЗ.
© Юлия Лазарова

Февруари 2019 година Тротоарът отляво е с нова настилка. Още не се знае, че ще бъде още веднъж разкопан, поради промяна на кабел на ЧЕЗ.

 Април 2019 година
© Велко Ангелов

Април 2019 година

 14 май. Екип на ЧЕЗ открива, че се постанова промяна на 10-киловолтов кабел.
© Анелия Николова

14 май. Екип на ЧЕЗ открива, че се постанова промяна на 10-киловолтов кабел.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (90)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР