Не захранваме Перник с вода от София, а това са

...
Не захранваме Перник с вода от София, а това са
Коментари Харесай

Петя Аврамова с подробности за спасителния проект за водата в Перник

" Не зареждаме Перник с вода от София, а това са спомагателни количества вода, които ще бъдат пренасочени като се употребява Вик мрежата на София. Това изисква създаване на спомагателен тръбопровод и помпена станция " Мало Бучино ". Този вид е авариен вид, който ще остане в бъдеще. " Това изясни министърът на районното развиване Петя Аврамова за плана, от който се чака да избави Перник от водната рецесия.
Тя добави, че се работи интензивно за пускане на строителните действия:
" Изготвя се абстрактен план, в оптимално бързи периоди да биде издадено позволение за градеж. Министърът на стопанската система, който е принципал на сдружението, ангажирано да извърши плана, сподели - 45 дни. Ще има готовност. Очаква се държавното сдружение " Монтажи " да извърши плана. Вече се работи по доставката на материалите. Ориентировъчната стойност ще бъде към 25 млн. лева, която ще бъде платена от министерството на стопанската система ", обясни още Аврамова.
Тя беше безапелационна, че планът по никакъв метод няма да заплаши водата на София.
" Смятам, че всички политически сили в СОС ще поддържат предлагането ", изрази убеденост министърът в изявление за Българска национална телевизия.
Преди нея в студиото някогашният министър на околната среда и водите Нора Караджова съобщи, че " всички знаят, че довеждащите уреди и ВиК мрежите са остарели. Създаването на холдинг е един от методите за по-добър надзор и подпомагане за водите. Бих направила и още една стъпка напред – дружество, което да довежда вода за напоителните системи. Доставката на вода би трябвало да има крепко държавно ръководство. "
Вижте мнението и на министъра на стопанската система Емил Караниколов в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР