Не за първи път Валери Симеонов имаше куража да назове

...
Не за първи път Валери Симеонов имаше куража да назове
Коментари Харесай

Валери Симеонов отново дръзна да каже истината за Русия

Не за първи път Валери Симеонов имаше куража да назове нещата с същинските им имена. Лидерът на НФСБ гостува в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия и бе запитан за неговото мнение за вчерашния 9 май. Ето и думите на Симеонов:

"Естествено, на този ден се открива една нова ера в историята на света. С безапелационното очистване на съпротивата на фашистка Германия. Това е значима дата, само че за жалост тази дата е и началото на Студената война. По принцип постоянно има блян за размахване на плашилото на фашизма и някак си не знам за какво необичайно се не помни за фашизма в Съветския съюз. Защото режима на Сталин не е бил по-различен от режима на Хитлер. Жертвите по време на комунизма са доста повече, в сравнение с жертвите дадени от Съветския съюз по време на Втората международна война. Дайте да не бъдем лицемери. Това събитие "фашизъм " го е имало и в Съветския съюз в по-дълъг интервал от време, в сравнение с в Германия. Имало е очистване на елита - интелектуален, механически, боен хайлайф. Сталинските процеси са една от най-кървавите страници в историята на света, само че някак остават в сянка, по простата причина, че Съветският съюз е сред държавите-победителки. Така че дано да погледнем по-реално на тези процесите, а не както ги гледахме сред 9 септември 1944 и 10 ноември 1989 година "

Симеонов обичайно демонстрира твърдата си и съответна позиция по отношение на исторически събития, свързани с Русия. Именно заради неналичието на угодническо държание, той бе умишлен от сътрудниците в "Обединени патриоти " от Атака и двете партии се разделиха за евроизборите, а настрана ще се явява и Вътрешна македонска революционна организация. Смята се, че точно неналичието на угодническо държание към Русия, е довело и до гневната акция за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер, която съпътстваше недостойните му думи по адрес на майките на деца с увреждания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР