Не за първи път голям търговец на дребно отказва да

...
Не за първи път голям търговец на дребно отказва да
Коментари Харесай

Amazon отказа да възстанови сумата на клиент, получил фалшива графична карта пълна с твърда пяна

Не за първи път огромен търговец на дребно отхвърля да възвърне парите на клиент. Този път е откакто му изпраща ненужен предмет вместо закупения от него съставен елемент за компютър. 

Amazon изпрати на покупател от Канада, която се оказа подправена карта, натъпкана с неидентифицирано вещество. 

Компанията съобщи, че няма да съобщи сумата за възобновяване, до момента в който „ верният “ продукт не бъде върнат в склада ѝ. От CBC News разбираме, че всичко стартира, когато родителите на Матю Лего желаят да му подарят съставни елементи за компютър – по случай завършването на гимназията. 

Поръчали са още кутия NZXT H510, 16 GB памет Corsair Vengeance DDR4 3600, SSD диск Samsung 98 Series 1TB M.2 NVMe и дънна платка MSI MAG B550 Tomahawk.
Когато картата Zotac GeForce Twin Edge RTX 3060 Ti, струваща $690 USD, пристигнала, той бил шокиран.
Кутията съдържа подправена карта, състояща се от пластмасов корпус, напълнен с нещо, което наподобява на плътна пяна. Нейната цел е да придаде тежест. 
Бащата на Матю, Франсоа, се свързал с Amazon и върнал фалшификата, с цел да му бъде възобновена сумата. 
Отговорът на софтуерния колос беше имейл. Посочват, че няма да бъде възобновена сумата, до момента в който не бъде изпратен назад „ верният “ продукт.

Администраторът прибавя, че подправеният продукт е бил изхвърлен, с цел да се предпазят чиновниците на Amazon. Може би са си помислили, че това е рисков материал? Или е нещо друго. 

Беше неуместно. Това е просто парче пластмаса, тъй че се колебая да има някаква заплаха за чиновниците им. И второ… в този момент те са унищожили доказателството.
Казва Франсоа. Amazon неведнъж декларира, че е изпратен верния продукт, а решението е дефинитивно. 
Франсоа изпраща фотоси на подправения продукт като доказателство. В продължение на месеци настойчиво отхвърля да повярва на Лего. Семейството получава възобновяване на сумата и опрощение от компанията едвам откакто случаят се появява в програмата Go Public на CBC. 

След това фамилията купува графична карта от локален търговец на дребно.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР