Не всички в строителния сектор са рискови. Целта ни е

...
Не всички в строителния сектор са рискови. Целта ни е
Коментари Харесай

НАП: Доста от стоките, които се влагат в жилищното строителство, са обект на измами с ДДС

Не всички в строителния бранш са рискови. Целта ни е да разграничим тези, които съзнателно не извършват законодателството, тези, които го вършат от неведение, неглижиране или по други аргументи, и останалата по-голяма част – която е изрядна. Но се концентрираме върху всяка от групите, в това число и върху спазващите, с цел да не минат и те в другата категория – на неспазващите.

Това споделя в разгара на най-активния за строителни отрасъл сезон Николай Петков, шеф на дирекция " Управление на риска “ в Национална организация за приходите, в оповестен на формалната Фейсбук страница на Агенцията подкаст от поредицата " Данъците/Осигуряването, без които не можем “.

Той разяснява, че освен Национална агенция за приходите, само че и множеството данъчни администрации в света приоритизират този бранш като един от най-важните и показва какви са аргументите. " Строителството е обемен отрасъл и създава артикул на висока стойност. Това е комплицирано произвеждане – в него са въвлечени доста хора с разнообразни специалности, доста материали. В някои от нашите разбори установихме, че много от стоките, които се влагат в жилищното строителство, са обект на измами с Данък добавена стойност. Затова при осъществяването на покупко-продажбата пораждат голям брой опасности както за компанията, по този начин и за клиентите, в последна сметка – и за бюджета “, показва Петков.

За да понижи вредата за фиска, Национална агенция за приходите прави годишни оценки на бранша и ползва разнородни ограничения за поощряване на доброволното съблюдаване и контролни дейности. " Използваме разнообразни принадлежности, в това число и отвън дадените ни от закона инспекции, проверки и така нататък Това са информационни акции, писма, подкасти, с цел да се обърнем към тези, които са или на границата на неспазването, или са правилни като данъкоплатци. За тези, чиято цел е да не съблюдават законодателството, единствената опция е да използван закона подобен, какъвто е “, приключва Николай Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР