В УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив се проведе обучение

...
</TD
>В УМБАЛ “Свети Георги ЕАД - Пловдив се проведе обучение
Коментари Харесай

Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се проведе в УМБАЛ Свети Георги Пловдив

В УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив се организира образование за проиграване на схемата за оптимална реакция и евакуация при бедствени обстановки. В него бяха включени тематични лекции и практични занятия. Болницата провежда сходни тренировки два пъти годишно, с цел да подсигурява, че екипите са изцяло готови и ефикасни в спешни условия.

Целта на събитието е одобряване на знанията и запознаване с проектите при изключителни условия и по-конкретно - противопоставяне против тероризма, сигурност и типовете пожари. 

Инструктажът стартира с четири презентации, свързани със Закона за отбрана на класифицираната информация - служебна и държавна загадка.

Останалите лекции разгледаха проектите за противопоставяне на тероризма на Министерството на здравеопазването и тези на УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив. Засегнаха се тематиките за деяние и сигурност при пожари, типове и уреди за пожарогасене. 

В избавителната интервенция участваха чиновници на отдел “Мобилизационна подготовка и сигурност " и отдел “Транспорт " на университетската болница. На помощ им се притекоха отряди на Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив и Второ районно полицейско ръководство в Пловдив.

Екстремната обстановка беше разиграна на територията на лечебното заведение на бул. Пещерско шосе 66. 

“Всички екипи са наясно по какъв начин да работят при сериозни обстановки, образованието сподели, че медиците и останалият личен състав се отнасят напълно отговорно към тази активност. Те чудесно знаят пътя, реда и времето за евакуация от постройката и къде е най-близкият пожарогасител ", изясни началникът на отдел “МПС " проф. Киряков. 

УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив организира най-малко две образования годишно на съображение Закона за лечебните заведения, Закона за противопоставяне на тероризма и по отношение на осъществяването на Директивата за привеждане държавната и локалната администрация в подготвеност за работа във военно време.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР