Не всеки се е случвало да му заглъхнат ушите -

...
Не всеки се е случвало да му заглъхнат ушите -
Коментари Харесай

Заглъхване на ушите - как минава и кога е опасно

Не всеки се е случвало да му заглъхнат ушите - по-често или по-рядко. Нормално ли е или не - ето отговорите на най-често задаването на въпроси по отношение на това положение.  Заглъхването на ушите от време на време е съпроводено с виене на свят или дискомфорт в ухото. 
Заглъхването на ушите се случва, в случай че налягането в междинното ухо е друго от налягането в околната среда. Това става по време на политане или кацане, когато сте в аероплан, при гмуркане или нанагорнище на планина.
Най-често виновност за това имат " неизправните " евстахиеви тръби - това са особени канали, които съединяват междинното ухо с носоглътката. Когато човек преглъща или се прозява евстахиевите тръби се отварят и налягането в ухото и околната среда се изравнява.
Три обстоятелството за заглъхването на ушите
Това не е обособена болест,  а признак на няколко болести, които може да са разследване от неправилната работа на евстахиевите тръби.
Проблемите в евстахиевите тръби по-често пораждат при деца на възраст до 4 години. Тогава органите на слуха не са изцяло образувани и са по-уязвими.
Най-честата причина за заглъхване на ушите е пътуването със аероплан. На второ място са инфекциозните болести, засягащи носа, носоглътката и евстахиевите тръби.

Как да премахнем заглъхването в ушите
 Ушите предизвестяват за някои заболявания Ушите предизвестяват за някои заболявания
Постоянният звук в ушите не би трябвало да бъде подценен, защото това може да е симптом на няколко болести. Лекарите споделиха, че зас...
При здрави хора евстахиевите тръби се запушват за малко време и неприятните чувства минават сами. За да премахнете заглъхването в ушите е задоволително да прегтлътнете или да пийнете малко вода. Може да вземете и дъвка.
Друг метод е да поемете надълбоко въздух, да пандизите устата и запушите носа с пръсти. След това деликатно издишайте.
Кога заглъхването на ушите демонстрира, че има проблем
При простудни болести и заглъхване, което продължава повече от седмица би трябвало да потърсите лекарско мнение, изключително в случай че положението е съпроводено със следните признаци:
- Болестта не минава 10 и повече дни;
 С какво е рисково утежняването на слуха? С какво е рисково утежняването на слуха?
Учени изясниха, че загубата на слухови качества нанася непоправими вреди на вътрешното ухо. По подобен метод проблемите със слуха, пре...
- Температура над 38,5 градуса;
- Поддържане на температура повече от 5 дни;
- Температурата в началото е спаднала, а след това още веднъж се е покачила.
- Силни болки в ставите, главата, гърлото и мускулите;
- Имате зной.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР