Не целим да изпращаме послания към политическите партии. Това обясни

...
Не целим да изпращаме послания към политическите партии. Това обясни
Коментари Харесай

Финансите на България са наред: Няма риск от фалит и за валутния борд

Не целим да изпращаме послания към политическите партии. Това изясни пред Българска национална телевизия министърът на финансите Росица Велкова след вчерашната конференция във ведомството. По закон служебната власт би трябвало да внесе бюджет и да показа тригодишна бюджетна рамка на Европейски Съюз.

Няма риск от банкрут, страната не е банкрутирала, няма риск за валутния ръб, акцентира тя.

Следващата седмица ще погасим 3 милиарда лв. дълг. Предлагаме ограничения за фискална непоклатимост, разясни финансист номер едно. При недостиг от 3% няма да влезем в дългова серпантина, по мнението й. Данък свръхпечалба се ползва в редица страни, както изясни Велкова.

Ако ограниченията не бъдат признати от Народното събрание, с цел да има уравновесен бюджет, разновидностите са два: орязване на разноските или по-висок недостиг.

Редовно държавно управление може да реши за анулация на плоския налог, стана ясно още от коментара й. Личното ѝ мнение, че той не би трябвало да се анулира, а при прогресивно облагане ще спадне събираемостта.

Няма чадър над избрани компании, сподели още министър Велкова. Властта продължава интензивно да работи за участието ни в Еврозоната. Борим се за 1 януари 2025 година

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР