Не ти завиждам, като станат тийнейджърки.“Пич, заобиколен си от жени.“С

...
Не ти завиждам, като станат тийнейджърки.“Пич, заобиколен си от жени.“С
Коментари Харесай

15 неща, които всички бащи на дъщери трябва да знаят

Не ти изпитвам завист, като станат тийнейджърки. “

„ Пич, заобиколен си от дами. “

„ С какво си заслужил това? “

Като татко на четири дъщери (имаме също и един син) слушам сходни реплики съвсем всеки ден. И почтено, скърбя хората, които мислят по този начин.

Да имаш дъщери, е измежду най-големите наслади, които мога да си показва. У дома си имаме сентенция, която гласи следното: „ Днес те обичам повече от през вчерашния ден “. Да отглеждаш дъщери, е привилегия, не задължение.

Може би не съм сметнал всичките, само че съм научил

15 неща за развъждането на девойки през последните 11 години.

1. Тя желае да е обичана.  Тя желае да я обичаш доста повече, в сравнение с желае нещата, които можеш да ѝ купиш, или нещата, на които можеш да я научиш. Никой на света не може да поеме ролята ти на татко. Дъщеря ти ще те разочарова, ще прави съществени неточности и може би даже ще се случи да ти обърне тил за известно време, само че даже за момент не ѝ позволявай да се усъмни в любовта ти към нея. Поглеждай я в очите и ѝ казвай, че я обичаш. Често.

2. Оказваш въздействие на избора й на предстоящ сътрудник.  Плашеща мисъл, само че това, какъв мъж си в нейните очи, ще повлияе директно на този, за който тя някой ден ще избере да се омъжи. В продължение на години нашата трета щерка ме умоляваше да се оженя за нея, когато порасне. Трябваше да ѝ изяснявам, че към този момент съм женен за чудесната ѝ майка. Ако постъпваш както би трябвало, един ден тя ще изиска да се омъжи за някой като теб.

3. Слушай нейната музика.  Когато моите девойки са в колата ми, можете да ни хванете да куфеем на някоя от следните радиостанции: Taylor Swift, One Direction, Cody Simpson, Kidz Bop Radio, Katy Perry, схващате концепцията. Не са станции, които бих слушал, когато съм самичък (с едно изключение — одобрявам Taylor Swift), само че това, което радва тях, радва и мен.

4. Тя следи по какъв начин се отнасяш с майка ѝ.  Ако би трябвало да избереш единствено едно нещо от целия лист, дано е това. Едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш за щерка ти, е да обичаш майка ѝ. Лесно е да си концентриран в децата. Да търчиш от едно детско занятие към друго. Но би трябвало да се бориш за брака си и да го превърнеш в приоритет. Периодите от живота ми, през които изгубих от фокус срещите с Брук (съпругата ми), са същите тези интервали, през които децата ни имаха най-вече проблеми. Не мисля, че това е съвпадане. Обичай жена си, отделяй време за срещи с нея, води я на пътешествия и показвай на децата ти, че тя е по-голям приоритет от тях.

5. Не се отдръпвай, когато стартира да пораства.  Нашата най-голяма щерка е съвсем на 11, тъй че не сме достигнали до всяващите смут тийнейджърски години, само че аз съм подготвен за предизвикването. Бащите, които към този момент са минали този стадий, съжаляват, че не са били по-емоционално ангажирани с техните дъщери тийнейджърки. Ще е мъчно за всички ни, само че аз съм подготвен. Месечен цикъл, гаджета, бръснене на мишници, SnapChat, за каквото и да е. Дъщерите ми няма да усетят никаква разлика, баща им ще се занимава с тях, когато са на 15, също толкоз, колкото и когато са били на 5. Не изчезвай, когато страстите и телата им стартират да се трансформират.

6. Научи я по какъв начин да тренира крепко.  У дома гледаме съществено на здравето и здравословния метод на живот. Момичетата ми не са слабачки. Те знаят по какъв начин да упражняват крепко. Те упражняват интензивно. Мислят, че „ да хвърляш като момиче “ е комплимент, не засегнатост. Стараят се. И с изключение на физически здрави ние отглеждаме умствено жилави девойки. Като майка им. В един свят, в който женствеността доста постоянно се свързва с рокли за принцеси и приказки, моите девойки са здрави като стомана.

7. Създайте си мемоари.  Един другар ми сподели един път, че моята работа е да бъда Главен основател на мемоари на фамилията. Страшничко е, само че ми остават 50–60 години на този свят, най-вече. Това не е толкоз доста, тъй че ще се постарая да основа допустимо най-вече мемоари с девойките ми. Празнуваме значими мотиви като годишнина от сватбата. Организираме си фамилно кино в петъчните вечери. Дълга закуска в съботите. Разходки в неделя. Не е нужно да е нещо скъпо или трудоемко, само че би трябвало да е свястно. Запълни прочувствения дневник на щерка ти със мемоари за време, прекарано с баща ѝ.

8. Научи я, че не е център на Вселената.  Нещо удивително се случва, когато разберем, че светът не се върти към нас. Стараем се да покажем на нашите девойки, че се живее най-добре, когато се раздаваме. Когато служим на другите. Когато оставаме до края. И не всеки път е нужно да сме прави.

9. Присъствай на значимите за нея събития.  Като татковци на дребни дъщери множеството от нас в същото време градят кариера. Така че не всеки път е допустимо, само че се постарай да присъстваш на нейните „ неща “. Дори в случай че те не са измежду обичаните ти. Мразя рекламата за бащата, който е на концерт по танци на щерка си и гледа футболен мач на мобилния си. Обичам футбола като множеството мъже, само че ръкопляскай на концерта на щерка ти, както би го направил и до момента в който си на дивана и гледаш спорт.

10. Близостта не е равнозначна на наличието.  Виновен съм, че постоянно го не помня. Само фактът, че си там физически, не значи, че в действителност си там. Особено в същото време на непрестанна информация и занимания. Изключи телефона си, когато се прибереш вкъщи след работа. Или най-малко го остави в друга стая. Дъщеря ти не може да е по-маловажна от профила ти в Twitter, твоите имейли, виртуалния ти футболен тим или груповите ти чатове. Тя обича да прекарва време с теб. Да играе с теб. Да бъде с теб.

11. Прави ѝ прически и маникюр.  Брук го прави в 99 от 100 случая, само че означих алена точка, когато споделих на моите девойки, че баща може да прави убийствена конска опашка. И мога да полирам ноктите им като експерт. Е, те също са лакирали моите няколко пъти. Покажи ѝ, че мъжът може да е гальовен.

12. Излизай на среща с нея.  Бих желал да кажа, че го върша непрекъснато, само че даже един път на няколко месеца е по-добре от нищо. Да излизаш на среща с щерка ти, е изключително значимо, с цел да ѝ покажеш по какъв начин мъжът би трябвало да се отнася към дамата. Наречете ме демодиран, само че по време на срещите с дъщерите ми аз разтварям вратите, заплащам сметките, виждам ги в очите и ги карам да се усещат специфични. Не е нужно това да коства една камара пари. Разходка към блока. Кратко колоездене. Пътешествие до будката за сладолед. Не е нужно да е нещо първокласно, само че още един път – би трябвало да е свястно.

13. Сърцето ѝ е по-красиво от външността ѝ.  Познай какво, татенце? Твоя работа е да кажеш на щерка ти и по-късно да ѝ го припомняш хиляди пъти, че това, което носи в себе си, е това, което ще ѝ помогне да успее в живота. У дома го назоваваме сърцето, само че може да е нейният темперамент, нейната самокритика, нейният вътрешен свят. Да отглеждаш девойки в този скотски свят, не е елементарно, само че те не би трябвало да привикват с концепцията, че да си хубава, значи да се напъхаш в размер нула или да изложиш съвсем цялото си тяло на показ, когато влизаш в обещано помещение.

14. Не мигай*.  Kenny Chesney се оказа прав. Тя те назовава тате. Наслаждавай се на тази роля – ще отлети бързо.

* Заглавие на ария.

15. Ще ми простиш ли?  Прощавам повече, в сравнение с ми се желае да призная. Правя най-хубавото, на което съм кадърен. Но когато прецакам нещата, когато нараня възприятията ѝ и к огато се окаже, че желанията ми са били по-добри от дейностите ми, съм се научил да я апелирам за амнистия. Не просто опрощение, а откровена молба за амнистия. Създавам облик на татко, който слиза до нейното равнище и приема, че няма всички отговори. Тя ще ти елементарни за това.

Бащи, вашата роля е скъпа. Обичайте мощно дъщерите си.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР