Не смятам, че това е масов случай в МВР. Така

...
Не смятам, че това е масов случай в МВР. Така
Коментари Харесай

Безлов за рокадите в МВР: Кадърни хора се страхуват да застанат начело, заради политическите промени

Не считам, че това е всеобщ случай в Министерство на вътрешните работи. Така Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията, разяснява арестите в пловдивската полиция през вчерашния ден.

"Обикновено след политическа смяна стартират едни доста съществени чистки - уповавам се, че Министерство на вътрешните работи остава професионално ", сподели още той.

Припомняме, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи и основният секретар на Министерство на вътрешните работи бяха отстранени от служба. Причината, съгласно служебния вътрешен министър Бойко Рашков, е насилието на митингите през 2020 година Рашков загатна и за още рокади в Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

"Много кадърни хора в Министерство на вътрешните работи се опасяват да застанат отпред, поради политическите промени ", заяви Безлов.

"Трябва да се понижат измененията в структурите на Министерство на вътрешните работи ", безапелационен бе специалистът.

"Контролът е комплициран, в случай че служители на реда стоят през целия ден на улицата и някой им крещи. Друг е въпросът и дали са били предизвикани ", разяснява Безлов случаите на полицейско принуждение на митингите през 2020 година

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР