Не се задава нов локдаун. Не се задава, защото броят

...
Не се задава нов локдаун. Не се задава, защото броят
Коментари Харесай

Проф. Витанов не вижда локдаун скоро, не казва прогнози в числа заради заплахи

Не се задава нов локдаун. Не се задава, тъй като броят на случаите се усилва гладко, а това се случва поради структурата на четвъртата вълна на ковид. Това съобщи математикът проф. Николай Витанов, който правеше математическите калкулации за Националния действен щаб (НОЩ)

Тръгнахме към второстепенен пик, както се притеснявах при започване на септември и изглеждаше най-вероятно, посочи математикът. По думите му, ще продължим с напредването във вторичния пик и през тази седмица. „ Мерки има, само че те не се съблюдават – какво чакаме ”, попита проф. Витанов пред bTV. Той даде за образец Плевен, където е имало ограничения и по тази причина региона в този момент е втора по най-ниска заболеваемост ()
 Празник в Сидни - завършек на 4-месечен локдаун, тъй като към този момент има доста имунизирани против КОВИД Празник в Сидни - завършек на 4-месечен локдаун, тъй като към този момент има доста имунизирани против КОВИД
В австралийският град Сидни отпаднаха най-строгите антиковид ограничения след съвсем четири месеца локдаун, съобщи BBC. Хората се редяха пре...

Според Витанов, в София-град дифузното разпространяване на ковид към момента не е толкоз мощно. „ В началото на едно развиване сме, което би трябвало по някакъв метод да се спре ”, предизвести той пред bTV.

„ Заплахите са вербални и вървят всеки ден. Да го оставим това, не ми се приказва. Оправям се по различен метод – един от тези способи е, че стопирах да споделям репродуктивното число. Колкото повече цифри споделям, толкоз повече са заканите ”, продължи Витанов. Базовото репродуктивно число към днешна дата е 1.03, добави той.

„ На вас като ви се изясни по веднъж, разбирате. На някои хора би трябвало да им се изяснява по 10-12 пъти и реакцията отново не е същата ”, посочи професорът, който добави единствено, че след 2 седмици смъртността ще се усилва, въпреки и постепенно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР