Не Съветската армия, а българският народ спаси българските евреи. Признаваме

...
Не Съветската армия, а българският народ спаси българските евреи. Признаваме
Коментари Харесай

Руското посолство: Българският народ спаси евреите

Не Съветската войска, а българският народ избави българските евреи. Признаваме неоспоримия храбър принос на българския народ, в това число представителите на интелигенцията и на Православната черква в битката с нацизма, в това число спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на гибелта. Почитаме паметта на всички починали за спасяването на света от нацизма. Това се споделя в позиция на посолството на Русия в България, оповестено на страницата му във Фейсбук по отношение на разразилия се сред Москва и София скандал по тематиката.

От там обаче също се застъпиха против похищенията против паметника на Съветската войска в София. " Русия, която понесе най-вече загуби в тази война, ще продължи ревниво и поредно да се опълчва на каквито и да било опити за преразглеждане на историята и за опозоряване на военни мемориали. В тази връзка сме съществено обезпокоени от продължаващите доста години актове на вандализъм по отношение на паметника на Съветската войска в София. И до момента българските управляващи не са подхванали съществени ограничения за прекъсване на гаврите с паметта на освободителите на България и Европа от фашизма. Виновните за тези незаконни акции, както и по-рано, не са приведени под отговорност ", разясняват още от посолството.

От дипломатическото посланичество на Москва допълват, че по този метод само се реализира разбиране у вандалите, че такива действия са безнаказани. " Разчитаме, че управляващите в България, в сходство със декларираната от българското Министерство на външните работи " поредна позиция за изрично наказание на сходни прояви ", най-сетне ще подхващат всички нужни ограничения за определяне и привеждане под отговорност отговорните, както и за недопускане отсега нататък на сходни случай, които не се вписват в подтекста на другарските връзки сред двата народа ", се споделя още в позицията на съветското посолство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР