Не само правилното хранене е важно за нашето здраве, но

...
Не само правилното хранене е важно за нашето здраве, но
Коментари Харесай

5 храни, които са по-силни от лекарствата срещу безсъние

Не единствено вярното хранене е значимо за нашето здраве, само че и пълноценният нощен сън. Адекватната отмора спомага за отпущането на тялото и възобновяване на мускулите, което също е от изгода за психологичното ни здраве. Но по какъв начин да извлечем всички тези изгоди от съня, в случай че страдаме от бодърствуване.

Ето 5 храни, които ще ви оказват помощ да заспите бързо, съгласно електронното издание kubnews.ru.
Съвети за по-добър сън в студените зимни вечери
Добрият сън не се въздейства единствено от това, което вършиме, откакто си легнете. Става дума за избори, които вършиме денем и вечерта. Пре...
Прочети повече
1. Топло мляко

Чаша топло мляко преди лягане ще ви помогне да заспите. Млякото съдържа мелатонин и серотонин. Тези хормони са невротрансмитери, които предизвикват здравия сън. Наличието на серотонин оказва помощ за усмиряване на мозъка и усъвършенства настроението. Всичко това способства за положителния сън.

2. Чай от лайка

Чаят от лайка има лечебни и успокояващи свойства. Наред с това, той оказва позитивен резултат върху съня, защото съдържа антиоксидантното съединяване апигенин.

3. Банан
Колко минути би трябвало да спите денем, с цел да станете по-умни
Научно проучване демонстрира, че 90 минути сън могат да подобрят двигателните умения и паметта, като оказват помощ както на тялото, по този начин и на разум...
Прочети повече
Бананът съдържа естествени въглехидрати, които ще ви оказват помощ да заспите по-бързо. В състава на този плод влизат ензими, които предизвикват развиването на потребни пробиотични бактерии. За тях е потвърдено, че понижават напрежението и предизвикват пълноценния сън.

4. Череши

В този плод се съдържа мелатонин - хормон, секретиран от епифизната жлеза през нощта. Освен това черешите са потребни за психологичното здраве.

5. Пчелен мед

Препоръчва се да добавите пчелен мед към вашата диета за добър сън. Благодарение на естествената захар в състава си, потреблението му води до бързо повишение на равнищата на инсулин.
Какво да вършим, в случай че пандемията ни е лишила от сън?
Несигурността и неустойчивостта на обстановката в света и страховете, подбудени от това, безкрайното очакване на вести и разискването на ва...
Прочети повече
Пчелният мед също по този начин предизвиква освобождението на триптофан и серотонин в мозъка, които отпускат тялото.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент! Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или експерт по здравословно хранене!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР