„Не само не знам кои ще са опонентите ми, а

...
„Не само не знам кои ще са опонентите ми, а
Коментари Харесай

Путин: Не съм решил дали ще се кандидатирам за президент

„ Не единствено не знам кои ще са съперниците ми, а не съм решил дали въобще ще се кандидатирам”, това съобщи съветският президент Валдимир Путин, запитан за присъединяване си в идните следващата година избори за държавен глава на Русия.

„ По закон мисля, че акцията за президентските избори ще бъде публично оповестена в края на ноември или началото на декември, и считам, че евентуално тогава ще излязат основните кандидати и ще заявят желанията си, както и предизборните си програми”, сподели Путин на капиталовия конгрес „ Руска енергийна седмица”.

Според съветските закони кандидатурите би трябвало да бъдат показани не по-късно от 100 и не по-рано от 90 дни преди избрания ден за гласоподаване, т.е. в интервала от 8 до 18 декември 2017 година

Руският държавен глава уточни, че не е обезпокоен от доближаването на Русия със Саудитска Арабия, чиито главен обичаен съдружник са Съединени американски щати.

Според Путин няма нищо постоянно на този свят и това важи и за саудитско-американските взаимоотношения.

Той акцентира, че най-важното предимство на съветската дипломация е нейната почтеност.

„ Нашето главно преимущество е, че ние в никакъв случай не вършим двойни покупко-продажби. Винаги сме почтени с нашите сътрудници. Ние намерено заявяваме нашата позиция”, съобщи Путин и посочи, че имено тази предвидимост прави Русия привлекателна за задграничните ѝ сътрудници, а не съветският боен капацитет.

По информация на „ Газета.Ру” в Кремъл са били създадени няколко сюжета за идните президентски избори в Русия, в това число и такива без присъединяване на Путин, само че крайното решение би трябвало да вземе самият той.

Скорошно социологическо изследване на Фонда за публично мнение демонстрира, че 80% от руснаците считат, че съветският президент ще се кандидатира за поста още веднъж. А 46% биха възприели отрицателно вероятно решение на Путин да не взе участие в идващите президентски избори в Русия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР