Не съм сигурен какви са били точно обещанията предизборно. Това

...
Не съм сигурен какви са били точно обещанията предизборно. Това
Коментари Харесай

Дончо Барбалов не е сигурен за предизборните обещания да не се вдигат данъците

Не съм сигурен какви са били тъкмо обещанията предизборно. Това съобщи зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов пред Българска национална телевизия в отговор на въпрос, че едно от предизборните обещания на кмета Йорданка Фандъкова е било, че няма да подвига локалните налози.

С претекст да се усъвършенства качеството на въздуха и да има повече пари за работа в кварталите, кметът Йорданка Фандъкова предложи промени в два локални налога - налога за колите и налога за покупка на имущество. Решението следва да се гласоподава в Столичния общински съвет.

По думите на Барбалов упованията са 18 млн. лв. да има спомагателни доходи от налога за моторните транспортни средства и към 20 млн. лева от налога за възмездно придобиване.

Според него предлагането е обвързвано с политиката на общината в две доста предпочитани области - околната среда и инфраструктурата, изключително инфраструктурата, обвързвана с регионите.

" Промяната на налозите що се отнася до коли дава опция на общината да усили тежестта на екологичния съставен елемент - да накажем тези, които замърсяват повече и да поощрим тези, които замърсяват по-малко. На процедура за Евро 5, Евро 6 транспортните средства не се предлага смяна в екологичната съставния елемент, а за по-мощните и по-замърсяващите надлежно такова е планувано ", сподели Барбалов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР