Не подаваме ръка към ГЕРБ и ДПС. С ПП сме

...
Не подаваме ръка към ГЕРБ и ДПС. С ПП сме
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Само по времето на НДСВ е имало такова изнудване и купуване на депутати

" Не подаваме ръка към ГЕРБ и Движение за права и свободи. С Политическа партия сме спорили единствено на тематика външна политика. Българска народна банка не беше нещо, което ще обърне каруцата, до момента в който за Македония казахме, че може и се случи ", съобщи пред Дарик ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

„ От Политическа партия не скачат на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а на нас скачат. В министерствата на Политическа партия има гербаджии, някои дори са издигнати на по-високи постове “, сподели той.

" Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите, службите са в кой? В Политическа партия. Кой би трябвало да преследва далаверите? Какво вършиха 8 месеца “, запита депутатът.

" Какво направиха – разходиха Бойко Борисов до нара да спи в ареста и се оказа нелегално. Не споделиха с съдружните си колегата даже. А по този начин оправдаха Борисов в личната му партия и го направиха на жертва “, сподели Йорданов.

" Тоя панаир дето го проведоха на границата? Кой министър назначи жена си в прилежащото министерство? Ние ли? Те ли се борят с корупцията си? Това не е ли министър “, запита още той.

Йорданов запита кой назначава приятелския си кръг с министерствата. Запита и кой работи с другарската си юридическа адвокатска фирма и й заплаща държавно.

„ Ние може да се обединим към това, че е хубаво зимата да вали сняг, с цел да можем да караме ски, както и че е хубаво лятото да е топло и да няма градушки. Каква ще е действителността никой не знае. Има сериозен проблем. Да, добре е да не се стига до нови избори, откакто минат пристрастеностите христови и всички са неприятни.

Компромисите би трябвало да се вършат от двете страни, в случай че се стигне до такава степен. Не знам дали може да се води разговор. Може всичко да се случи “, сподели Йорданов, като загатна, че въпреки всичко стои вид Има Такъв Народ да договаря още веднъж с Политическа партия.

Той призна, че се е нагледал на всичко и не желае да се прави на гадателка.

„ В момента има проблем, разпад на обединението и е разумно това държавно управление да си замине. Сега започнаха доста грозни номера обаче. Само по времето на Национална движение „Симеон Втори" е имало такова изнудване и пазаруване на депутати “, сподели той.

„ Как ви звучи министър председателят да приказва персонално с депутати и да споделя „ подкрепете ме мен и зарежете тая парламентарна група “. Как ви се коства “, запита той.

„ Вика ги и приказва с тях персонално. Не мисля, че е морално, само че в последна сметка той си взема решение “, сподели той.

„ Петков приказва, че пречим за актуализацията на пенсиите, а това не е правилно. Трифонов сподели, че ще подкрепим тази част на бюджета. Това е откровена неистина на Петков “, сподели Йорданов.

Той акцентира, че няма да поддържа увеличението на дълга.

„ Репликата за Рашков приказваха – Рашков е възрастен, не може да се оправя с Министерство на вътрешните работи, дайте да го крием в КПКОНПИ, а на Министерство на вътрешните работи ще назначим различен. С нас за него не е говорено, а в този момент приказват тъпотии “, безапелационен е депутатът от Има Такъв Народ.

„ Това, което направиха с Каримански бе обидно поради метода, по който действаха “, сподели Йорданов.

Той бе запитан каква е виновността на Има Такъв Народ за разпада на ръководството:

„ Може би още първоначално, когато правихме това съдружно съглашение, трябваше да сложим по-ясни граници какво може и какво не може. Докато бяхме в медения месец на този съюз диалозите бяха доста по-конструктивни. Проблемът е, че когато решавахме нещо, от Политическа партия след това се отмятаха. Постепенно спряхме да им имаме доверие. Това във всяка една работа скапва нещата “, акцентира Йорданов.

„ Петков ми говореше: „ Моята дума на две не става, в случай че не го направя, ела и ме наплюй. “ След няколко дни му крещя „ за какво не го правиш “ и той „ ми… “. И какво, да вървя да го наплюя ли? Христо Иванов и Корнелия Нинова си държат на думата, даже да не им харесва. Казали ли са, вършат го “, изясни той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР