Не очакваме, че на някой ще му е приятно, когато

...
Не очакваме, че на някой ще му е приятно, когато
Коментари Харесай

Светослав Иванов: На никой не му е приятно да се вдига цената на природния газ, но се налага, защото...

" Не чакаме, че на някой ще му е прелестно, когато цената на горивото се повишава. Лошото, обаче, не е самото нарастване, а че това нарастване е подбудено от българския регулатор. Семействата, които са на природен газ заплащат два пъти по-малко от другите, които са на ел. сила или нафта. 

Тези семейства, които са на природен газ не излъчват никакви вредни излъчвания във въздуха, за разлика от тези, които са на твърдо гориво или пропан-бутан ", съобщи в " Лице в лице " Светослав Иванов, ръководител на Българската асоциация " Природен газ ".

" България се газифицира на равнището на другите европейски страни. Те възприемат газа като богатство, нещо, на което всеки има право. Нашите политици обаче, сякаш гледат това богатство да стига до другите пазари, а не да остава по-голямата част от него за България. Всяка една община може да бъде захранена с природен газ. На територията на София 55 000 семейства употребяват корав газ, в следствие, на което всички знаем какъв брой твърди прахови частици им във въздуха. Ако тези 55 000 семейства употребяват не корав, а природен газ София ще е с толкоз чист въздух, колкото е Виена. Това е единственото рационално решение. Не филтри по комините ", добави още той.

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР