Не на оръжията и военната помощ за Украйна!Това е категоричната

...
Не на оръжията и военната помощ за Украйна!Това е категоричната
Коментари Харесай

Гуцанов: Решения, касаещи националната ни сигурност, се взимат в София, а не след пътувания до Киев

" Не на оръжията и военната помощ за Украйна!

Това е безапелационната позиция на организацията на Българска социалистическа партия в регион „ Одесос “ във Варна. Социалистите застанаха изрично зад ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която аргументирано разгласи, че стратегическите решения, касаещи националната ни сигурност, се взимат в София, а не след пътувания до Киев. ", уточни шефът на транспортната комисия в Народното събрание Борислав Гуцанов.

" Становището за даване само на филантропична помощ за Украйна и никога на оръжия и муниции за първи път от години сплоти всички в Българска социалистическа партия и партията в никакъв случай не е била по-единна.

Казах на събранието през вчерашния ден, че е неприемливо България да бъде въвлечена във боен спор. Особено в подобен, в който жертвите ще са братя славяни.

Отстоявахме тази позиция в националния съвет, изпълнителнито бюро и в българския парламент.

Самият аз го заявих неведнъж от парламентарната естрада.

Българска социалистическа партия ще поддържа всички стъпки, които биха запазили неутралитета на страната ни и биха довели до мир, а не до разгаряне на войната. Защото, в случай че за Португарлия и Испания тя е на хиляди километри, за нас е безусловно зад ъгъла. И тази позиция няма да се промени, без значение чий външен министър се пробва да окаже въздействие върху решенията на българските депутати и министри.

Все още не е късно да вземем вярното решение!

От него ще зависи освен мирът, само че и стопанската система на страната ни, общественият живот и бъдещето на децата ни. Само ще напомня, че от газа, който употребява Италия, единствено 8% е съветски, то в България този % е над 90.

Събранието на социалистите в „ Одесос “ застана зад мнението на Корнелия Нинова и излезе с апел към левите политици да бъдат единни в посланията си. Само по този начин Българска социалистическа партия ще продължи да бъде гласът на разсъдъка в политиката. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР