Не можем да правим аналогия с фалита на българската КТБ,

...
Не можем да правим аналогия с фалита на българската КТБ,
Коментари Харесай

Няма опасност от банкови фалити в Европа, смятат експерти

Не можем да вършим прилика с банкрута на българската КТБ, както и няма заплаха за огромните европейски банки. Около това мнение се сплотиха икономистът доцент Йосиф Аврамов и журналистът от Euronews Bulgaria Красимир Чешмеджиев в ефира на „ Добро утро, Европа “, във връзка банкрута на две американски банки през миналите дни.

Според доцент Аврамов по-скоро би трябвало да се обърне внимание на следното - „ 180 немски компании се приготвят или към този момент са се преместили в Съединени американски щати, поради цените на природния газ в Европа. Още 600 немски компании обмислят да го създадат “. „ Те работят с български компании поддоставчици, които от своя страна ще останат с по-малко поръчки “, добави преподавателят по стопанска система в Нов български университет.

По думите му „ стартъпите са доста рисков бизнес, американците се хвалеха по какъв начин им дават заеми “, визирайки банкрута на банката в Калифорния.

Красимир Чешмеджиев добави, че когато се отпускат средства, би трябвало да се ревизират доста добре компаниите или частните лица.

„ Няма място да се опасяваме за банкови банкрути в Европа “ заключи той.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР