„Не можем да кажем, че обвиняват задържаните в Турция българи

...
„Не можем да кажем, че обвиняват задържаните в Турция българи
Коментари Харесай

Не е ясно дали арестуваните в Турция българи имат връзки с ФЕТО

„ Не можем да кажем, че упрекват арестуваните в Турция българи във връзки с ФЕТО. На този стадий обвиняването е за трафик на мигранти и умишлено подкрепяне на незаконна организация”, съобщи посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Вчера стана ясно, че на 17 ноември са били задържани трима български жители в Одрин по обвиняване за трафик на хора. При интервенцията са арестувани и петима турци, упрекнати за връзки с ФЕТО на Фетхуллах Гюлен, който е апетитен за уредник на опита за прелом през 2016 година

По думите на Нейнски сега в южната ни съседка тече следствие, което би трябвало да отговори на въпроса дали българите са имали връзки с ФЕТО.

„ По време на изключително състояние и при сходни условия, турските управляващи не са длъжни в съответен период да уведомяват дипломатическото представителство”, безапелационна е Нейнски във връзка забавянето.

Посланикът ни съобщи, че в случай че някой от тях изиска юрист, от българска страна ще спомагат.

„ Важно е какво ще кажат по време на разпитите тези обвинени за връзки с ФЕТО. По всяка възможност нашите жители ще отрекат, че са почнали дейности по прекачване на незаконни мигранти от Турция в България”, счита Илхан Андай, който също разяснява ареста на българите в „ Тази сутрин”.

По думите му мястото, където са били хванати хората, се намира на р. Марица, където тя събира българската, турската и гръцката граница. „ Гюленистите употребяват този канал, тъй като става все по-трудно да се стигне до България. Той е малко по-скъп, само че е единственият надежден”, разясни Андай.

Той напомни, че през февруари в Одрин бяха арестувани повече български жители, които също прекарвали гюленисти. „ Тези хора бяха съумели да прекарат 57 души през границата в границите на 85 дни. Според обвинителния акт през тях са минали над 550 хиляди евро”, разясни Андай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР