Не може дело, като това за взрива в завод Миджур

...
Не може дело, като това за взрива в завод Миджур
Коментари Харесай

Димитър Димитров за Фрог: Лица на високи постове крият виновните за смъртта на 15 души в Горни Лом

Не може дело, като това за гърмежа в цех „ Миджур ” в Горни Лом, да се гледа при закрити порти. Явно протекцията на отговорните за гибелта на 15 души е на доста високо равнище.
Не одобрявам довода на прокуратурата, че материали по делото са държавна загадка. Няма нищо, което да е секретно. Това съобщи пред Фрог нюз Димитър Димитров, татко на починалия при детонацията в завода Михаил Илиев.

Фирма „ Видекс”, която приема да извърши утилизация, все още на сключване на контракта, няма в нито един документ на страната термина утилизация. Съдът подценява този факт. Ще задам въпрос, който ще онагледи работата на правораздавателните органи: Всеки, който умее да кара кола, би трябвало ли да кара без брошура?!

На територията на България 190 хиляди мини стоят неунищожени, кой носи отговорност за това – компания „ Видекс” или българската страна?! С какво българската страна наказа „ Видекс”? Като оправда нейния притежател ли?! В член 4 от Конвенцията за възбрана на потреблението, производството, складирането на противопехотни мини се споделя, че страната, под чиято пълномощия се намират такива мини, би трябвало ги унищожи. Към ден-днешен страната не е направила това. Тя не би трябвало да бяга от отговорност. Има отговорни лица на високи постове, които са си затворили очите.

Днес съд и прокуратура се изплюха в лицето на учени от Българска академия на науките, които направиха експертизите. Те доказваха виновността на подсъдимите.

Делото пристигна от София във Видин и по него не е имало секретни материали. В досъдебното произвеждане също няма. Изведнъж делото във Видин стана секретно, с цел да се затвори устата на пресата.

В момента профилът във Facebook на сина ми е блокиран. Аз го употребявам и по тази причина се пробват да ми запушат устата. Няма да съумеят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР